torsdag 9 november 2017

Huddinge IK klassen bättre än Gripen

När jag för några år sedan (22/9 2013 för att vara exakt) närmade mig en ishockeyrink med kameran för första gången var det för att fota Nyköpings Hockey. De gick i konkurs i slutet av den säsongen... Kanske borde det ha varit en tillräcklig varningsklocka för att jag borde hålla mig borta från ishockeyn. Särskilt mycket hockey har jag inte konsumerat innan jag försökte mig på att fotografera den. Numera kan jag inte riktigt låta bli, och det har att göra med att jag inte alls tycker att jag får till ishockeybilderna på samma sätt som med vissa andra sporter. Det är helt enkelt svårt för mig och svårigheter ska övervinnas. Utmaningen är antagen, typ.

Intro i Hockeyettan Östra då Nyköping Gripen Hockey mötte Huddinge IK den 8/11 2017

Säsongen 2014/14 med Nyköpings Hockey innehöll ett par personer som under onsdagskvällen dök upp i Huddinges sällskap. Tränare Fredrik Mälberg och backen Martin Backholm. Inte för att jag har mycket hockeykoll men dessa kände jag i alla fall igen i Rosvallas stora ishall.

Fredrik Mälberg är på väg att leda Huddinge IK genom HockeyEttan till en säker plats i Allettan
Martin Backholm, numera i Huddinge IK:s matchställ efter några år hos Åker/Strängnäs

Det blev en klar förlust för Gripen under onsdagskvällen mot ett lag som har en orörd nolla i förlustkolumnen i årets seriespel. Jag säger ingenting om detta, tycker att Gripen på sätt och vis gjorde det okej. Totalt 11-24 i skott säger att gästande Huddinge dominerade och i allt övrigt gjorde de också det. Men Gripens spel var så mycket bättre än under den träningsmatch jag såg dem spela mot Köping. Då undrade jag hur sjutton de som nykomlingar skulle överleva i division 1. Mot en rent ut sagt skitsvår motståndare som Huddinge visade Gripenspelarna karaktär, disciplin och kunnande. Det unga laget hade ett par inlånade spelare p.g.a. skador, deras kreatör Albin Ivarsson Hamberg låg i sjuksängen och ändå fick man ihop det helt okej.

I den stora ishallen ser 1040 åskådare fjuttigt ut men det är en finfin publiksiffra relativt sett i Hockeyettan Östra

Gripen förlorade slutligen med 1-4 (0-1, 1-1, 0-2). Under ett par minuter i slutet av första perioden och under första halvan av andra perioden ägde de matchen. Men under de övriga 48 effektiva minuterna hade ett snabbare och starkare Huddinge kontroll över händelserna. Nykomlingslaget från Nyköping har svårt att producera framåt och jag är övertygad om att det fortfarande beror på att många i truppen anpassar sig till division 1-nivån.

Kvitteringen till 1-1 görs här på ett kyligt sätt av Gripens Johan Mörnsjö

Jag gör inte texten längre denna gång utan hänvisar till mitt bildgalleri som innehåller 85 bilder vilka du hittar HÄR >>>

Fullt ös mot nya sportfotoutmaningar i helgen!

4 kommentarer:

 1. Fina bilder Lasse.
  Mvh Peter Hällsås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att bildmaterialet uppskattas :-)

   Radera
 2. Kul att läsa och se bilderna Lasse. Som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nicklas, kul att se och fota hockey. Som vanligt! :-)

   Radera