måndag 6 november 2017

Kolmårdspumpor

Jag är gammal nog att ha hört talas om Kolmårdsmarmor. En grönskimrande stenart som bland annat använts för att tillverka en mortel som jag har står hemma på köksbänken. Med influenser från Amerkat håller nu pumporna på att ta över Kolmårdsskogarna. I alla fall dominerar pumporna utrymmena inne på djurparken under några dagar runt Allhelgonahelgen.

Egentligen är de orange-färgade pumporna alldeles utomordentligt passande i sina höstfärger. Naturen har visserligen stuvat undan de allra flesta höstnyanser när vi kommit in i fulnovember men än finns de varma färgerna färskt i minnet.Någonstans måste det odlas pumpor för fulla muggar. Kolmårdens djurpark borde vara en av de större inköparna i mina trakter. Utöver pumporna ser det ut att gå åt en hel del halmbalar också, men det är en "råvara" som med stor sannolikhet finns till vardags i parken.


Söndagens besök i Kolmårdens djurpark gav bilder tagna med min Canon 5D Mark IV samt mitt 70-200 mm-zoom. Några enstaka av bilderna togs med mitt 24-70 mm-zoom men det objektivet användes flitigt under eldshowen vars bilder kommer i något av de framtida inläggen här på bloggen.
Jag fortsätter plocka bilder från materialet som kom ur kameran i söndags. Några av bilderna från eldshowen är redan visade på Instagram (@fotbollslasse) och Facebook och där har intresset varit stort från de som var med i showen vilket gläder mig alldeles extra mycket.

I'll be back!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar