fredag 27 april 2018

Aprilbesök i Visby

Barnens studiedag och en tillmötesgående arbetsgivare gav möjlighet att med kort varsel boka en kortare tripp till Gotland. Eftersom måndag (Valborgsmässoafton) innebär arbete så blir det endast en weekend på resande fot. Och för enkelhetens skull samt av ren och skär snålhet så låter vi bilen stå kvar på fastlandet. Är man bara ett par dygn i Visby behövs ingen bil.

Våren rusar på även på Gotland
Björkarna har kommit ungefär lika långt ute på ön som hemma i Södermanland

Körsbärsblom utanför Kränku

Det finns tillräckligt mycket att se i Visby under ett par dagar för att klara sig utan bil. Att åka i slutet av april är något oprövat för mig och det är intressant att se vårens framsteg jämfört med hemmavid. Ute på Gotland är Östersjöns kalla vatten under våren en faktor som borde påverka men jag tycker mig inte se någon skillnad mot hur långt våren har kommit hemma i Stigtomta.


På färjan ut till ön klockan 11.25 från Nynäshamn var det cirka 1400 passagerare. Nästan fullsatt med andra ord. Ändå är det så när man går runt i Visby att man tydligt märker att turistsäsongen ännu inte startat på allvar. Flera restauranger är fortfarande igenbommade. Men lugn, bara lugn, det drar snart igång med full kraft. Vi bor på ett hotell strax norr om ringmuren och där är det inte många besökare i slutet av april.

Resesällskapet består denna gång av Anita och...
...Lovisa samt...
...Alva.

Under de sena eftermiddagstimmarna samt kvällen hann vi checka in på hotellet, leta upp ett glasscafé och trycka i oss en rejäl middag på en av restaurangerna vid Stora Torget. Allra mest intryck gav självklart fredagskvällens solnedgång. Sånt kan man inte se sig trött på, i alla fall inte när man är i Visby och har favören att solen går ner i havets obrutna horisont.


Den ståtliga domkyrkan är något att titta närmare på när man är i Visby
Och ringmuren som komponent i bilderna är aldrig fel

Lördagsmorgonens första timmar ska föra med sig regn så med gott samvete kan vi ta sovmorgon innan vi ger oss ut på nya äventyr. Först ska vi givetvis avnjuta en stadig hotellfrukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar