tisdag 10 april 2018

Vårtung tisdagskväll med bildfunderingar

Tänk om inte fotografi fått fäste hos mänskligheten. Om inte synintrycken värderats så högt för att förmedla information, känslor och sinnesstämningar. Då skulle jag inte släpa runt på en systemkamera, mobiltelefonerna skulle inte vara försedda med linser och sensorer, selfies i toalettspeglar skulle gudskelov vara ett okänt fenomen.

Snödroppar vid farstukvisten
Det är ordentligt med liv i hasselsnåret

Tänk om vi istället skulle värdera ljudupptagningar högst. Då skulle separata mikrofoner vara redskapen som ljudnördarna gick runt med. Mobiltelefonerna skulle ha en riktigt bra mikrofon och apparna skulle ha ljudfilter och mixerbordsfunktioner. Alla sociala medier skulle dela ljud, inte bilder.

Tisdagskvällens motionsrunda
Vid Tallstugan ligger snön fortfarande kvar i dikesrenarna

Nu lever vi i en bildintensiv värld. Både stillbilder och rörligt material produceras och delas i en strid ström. Det känns som att den tekniska utvecklingen ständigt ökar kraften i den forsande strömmen. Personligen har jag svårt att hinna med att titta på alla bilder i alla kanaler jag skulle vilja ha bra koll på. Sålla, filtrera och följa det som är mest inspirerande och givande är nog melodin.

Kvällssolens varma sken i grenverket på den lilla tallen och en snöfläck i bakgrunden
En flock starar svepte fram över kvällshimlen

Det blev en långpromenad med många funderingar under tisdagskvällen. Frisk luft och fysisk aktivitet är mumma för välmåendet, både bra för kropp och knopp. Jag använde mitt gamla 100-400 mm zoomobjektiv och det hör numera inte till vanligheterna.

Solnedgång med trädsiluetter
Kvällens sista bild satte en bra punkt på promenaden

Mot nya mål och äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar