söndag 12 augusti 2018

Fem dagar Gotland i stort sällskap

Att alarmet ringer klockan 01.50 för väckning känns mer eller mindre som ett hån för den morgontrötte. Men om en Gotlandsresa är målet känner i alla fall jag att det är betydligt lättare att slita sig upp från sänghalmen. Söndagen den 5:e augusti bytte hela familjen Jansson inklusive de två äldsta döttrarnas pojkvänner Södermanland mot Gotland. Totalt åtta personer samt en 12 veckor gammal hundvalp. En inte helt lätt ekvation att få ihop. Bokningen gjordes rekordsent och därefter fick den lik förbaskat göras om eftersom den där hundvalpen inte fanns med i de ursprungliga beräkningarna.

Soluppgång över Nynäshamn klockan 04.45
Relingen på Gotlandsfärjan som förgrund
Småbåtshamnen bredvid färjeterminalen
Industrifastigheter i Nynäshamn

En fördel med att åka så rackarns tidigt från fastlandet var att vi kom fram till ön redan klockan 08.05. En hel dag framför oss att utnyttja. Tröttheten var faktiskt inte så plågande, trots att jag inte sovit en blund på resan över halva Östersjön.

Själsö Bageri blev stället där vi åt frukost på under ankomstdagen
Nere vid Själsö fiskeläge gick jag runt i början av oktober

De nyblivna hundägarna fick finna sig i att bo i en mindre stuga som vi panik-hyrt. Det är inte alla ställen som tillåter husdjur. Vi checkade in dem och i väntan på att övriga resedeltagare kunde checka in i sin stuga på Gustavsvik fick vi uppsöka några olika utflyktsmål Först ut blev Högklint. Har man inte varit där som gotlandsresenär har man missat något. Punkt.

Motionärer hade intagit klipporna vid Högklint
Sedan i höstas har den gamla slippriga trätrappan till Getsvältan ersatts av en rostfri variant
Högklint bjuder på hisnande utsikt

I närheten av Högklint ligger Fridhem. När jag var på Gotland i slutet av september (på min egna retreat-resa mellan två jobb) kunde jag aldrig komma ner till området. En filminspelning satte käppar i hjulen. Denna gång tog jag chansen.

Stranden nedanför Fridhem med Högklint som tornar upp sig i bakgrunden

Eftersom meningen med Gotlandsresan var att få med hela familjen för att ta del av Medeltidsveckan kunde vi vända bilarna in mot Visby. Parkering hittades på Gutavallen och sedan gav vi oss ner till Medeltidsmarknaden. Sommarhettan satte tyvärr stopp för långvariga besök på marknadsplatsen, det var helt enkelt outhärdligt varmt. Och vi behövde ta hänsyn till den lille hundvalpen också.









När eftermiddagen kommit halvvägs kunde vi checka in i vårt boende på Gustavsvik, några få kilometer norr om ringmuren. Ett bad gav välbehövlig svalka och därefter valde vi att äta på Gustavsviks restaurang. Helt okej, och det var en erfarenhet som vi alla delade.

Receptions- och restaurangbyggnaden på Gustavsvik
Gotländsk solnedgång, del 1
Gotländsk solnedgång, del 2

Som du kommer att upptäcka när jag redovisar bilder från de fem resdagarna på Gotland så håller jag familjebilderna utanför bloggen denna gång. Jag tog överlägset flest familjebilder på denna resa men de känns inte så intressanta för en bredare allmänhet.

Jag återkommer med ytterligare fler blogginlägg från Gotlandsresan vad det lider. Nu ska jag först och främst kämpa igång vardagens arbete eftersom semestern är till ända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar