lördag 18 augusti 2018

Östergarn är inte fel

Den tredje dagen på vår Gotlandsexkursion innebar en resa på tvären. Från Visby på västra sidan till Östergarn på den där sidan som vetter mot ryssen. Typ.

Folhammars raukfält

Gotlands nord-, syd-, ost- och västdelar har sina särpräglade karaktärer. Östergarn är speciellt och väl värt att söka sig till. Ljugarn drar till sig många men sedan en förskräckligt överprisad och sketen lunch där en regnig dag för sju år sedan undviker jag den platsen. Bättre än så kan Gotland.

Folhammar

Vid Folhammar finns denna mycket speciella klippformation i vattenbrynet
Gotland - cykelön
2018 - badsommaren

Vi hade bra koll på väderprognosen och trodde att tisdagen den 7/8 skulle bli den varmaste av våra Gotlandsdagar. Det påverkade vår planering därför kändes ett raukområde samt ett bad som perfekta upplevelser denna dag. Vi hade dessutom framför oss ännu varmare dagar, men det visste vi ju inte inför tisdagen.

Grynge fiskeläge

Från Folhammar sökte vi oss norrut längst kusten och hamnade vid Grynge fiskeläge. Där är inte bara de gamla fiskebodarna charmiga utan en härlig sandstrand presenterar sig för den som dristar sig dit. Vi badade, fikade, rastade hundvalpen och hade det galet bra under någon timme.

Grynge fiskeläge
Sandstranden vid Grynge

Från Grynge tog vi oss över udden vid Östergarn och hamnade i Katthammarsvik. På restaurang Katthammarsviks Rökeri åt jag en galet god fisksoppa och livsandarna gick all time high. Efter det välbehövliga matstoppet kunde sällskapet åter söka sig västerut mot boendet på västsidan av ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar