fredag 25 september 2015

Hösten kallar på uppmärksamhet

Nu är det inte bara subtila nyanser och försiktiga viskningar. Hösten ropar och flaxar med armar och ben för att tydliggöra att den är här. Dagen till ära i kalasväder. Jag började arbetsdagen med att svänga förbi ett kolonistugeområde. Det skulle fotas en miljöbild på en liten produktdetalj som monterats på en av kolonistugorna. Inget märkvärdigt men det blev en extra halvtimme utomhus (och en halvtimme extra i bilen).

Morgonbesök vid Ängstugans koloniförening
Det är inte ofta jag sätter fötterna bland en massa kolonilotter
Där i bakgrunden syns nästan detaljen jag skulle fota! :-)

Det var en så trevlig start på dagen så jag fortsatte av bara farten med en lunchpromenad ute på Skavsta. Solen värmde gott och stegen tog mig till Stora Berga. Där har det inte hänt någonting under året. Jag tänker i det närmaste på stenkonstnärernas framsteg. Inte en stenflisa verkar ha knackats. Några illgärningsmän har brutit sig in i det övergivna boningshuset men det är åter igenspikat med rejäla reglar.

Lönnen skriker HÖÖÖST
Kastanjerna har snart gett upp helt och hållet
De härdiga små skira blåklockorna förgyller utevistelsen fortfarande
Ett björksly var begåvat med detta konstverk längst ut på en kvist

Jag ägnar fredagskvällen åt sommaraktiviteter. Gräsmattan är nyklippt och grillen står och värmer upp. Det blir bra!

2 kommentarer:

 1. Den där bilden på "lönen" gillar jag skarpt. Trist med illgärningsmän. Grymt fin dag idag jag cyklade till Tyresta och det var hur skönt som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oops, inte riktigt min avsikt att vara ordvitsig i löningstider... My bad, jag rättar stavfelen och skäms en smula. :-/
   Helgvädret har varit grymt. Lite kallt när solen gått ner men det hindrade inte uteserveringarna på Medborgarplatsen att ha öppet. Satt ute och åt middag under lördagskvällen! Som IFK Göteborgare kändes det liite läskigt att vara i Bajenland. ;-)

   Radera