lördag 5 september 2015

Smalt användningsområde

Filter och specialeffekter för Photoshop är inget jag använder särskilt ofta. Extremt sällan i sportbilderna jag tar. Det ligger i sakens natur att vara dokumentär när ett idrottsevenemang ska förevigas. När jag av en slump via Pinterest såg bilder på idrottare som var behandlade med en speciell serie effekter i Photoshop blev jag ändå väldigt sugen på att köpa detta som ett komplement.

Amanda Nordlie, denna säsong lagkapten i IFK Nyköping

Det finns inte en chans i världen att jag skulle kunna åstadkomma ovanstående effekter själv i Photoshop. Ändå är det resultatet av vad någon annan suttit och pillat med i programmet. Det säljs som en "Photoshop action" och består av massor av lager. Jag köpte tre olika actions och har testat dessa som hastigast. Det går att ändra i effekterna när de väl fallit på plats men det har jag inte hunnit laborera med.

Pontus Hulting, Gripen HC

För enskilda spelarporträtt eller som effekt i tuffa porträttbilder med någon som hoppar, dansar eller liknande kan detta funka. Troligtvis mattas intresset för denna typ av bilder ganska snabbt så det går nog inte att publicera för många. Jag kan å andra sidan tänka mig att om man är aktiv idrottare och får se sig själv på denna typ av bild blir man nog lite glad i hjärtat. Hoppas jag. :-)

6 kommentarer:

 1. Jag brukar tröttna på "coola effekter" innan jag ens börjat använda effekterna. Men det kan säkert funka till sportaffichser av olika slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är precis det jag kan se framför mig. Alltså, programblad, rollups, affischer och liknande. Det handlar ju inte om "sportbilder" utan om "idolbilder". :-)

   Radera
 2. Effekterna går att fixa i Photoshop, men det är pillrigt. Enklare med "actions" som gör jobbet, men visst blir det häftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte klara av alla dessa effekter i Photoshop. Inte en chans. Men den som är duktig gör säkert det även om det skulle ta väääldigt lång tid eftersom det är massor av lager och effekter. Till min glädje har Gripen HC börjat använda någon av dessa bilder (med start idag) och det var ju ungefär det jag såg som användningsområde. Lockande bilder i sociala media som sticker ut förutsatt att de inte används för ofta. :-)

   Radera
 3. Svar
  1. Hej! Jag köpte tre olika macron från Envato Market och de heter Fury Photoshop Action. Det finns fler varianter än de jag köpte.

   Radera