lördag 22 oktober 2016

Höstregn över Ålspånga

Jag väntar fortfarande på den där tiden till vardagsfotografering som aldrig lyckas infinna sig. Det är både avstressande och trivsamt. Under en ganska lång tid har det blivit mycket fotograferande men inte det där dagliga snapshot-plåtandet på hemmaplan. I takt med att hösten fortskridit har jag också konstaterat att färgerna varit fantastiska men att solen inte fått en chans att visa dig. Molnen har utgjort ett lock över våra huvuden i nästan tre veckor nu. I alla fall för oss som bor i sydöstra hörnet av Södermanland.

Ridhuset vid Ålspånga Säteri

Dagen har inneburit ihållande regn men också ett besök i stallet med döttrarna och en fotbollsmatch på Rosvalla. Det sistnämnda var bland det mest plågsamma i fotoväg som jag utsatt mig för, någonsin. Jag tog med mig en kamera och mitt 50 mm-objektiv till Ålspånga med förhoppning att kunna ta ett varv i de höstfagra omgivningarna. Det dröjer ju inte så länge innan alla träd tappat sina löv och står kala och vinterredo.Som tur var lättade regnet under vår timme mitt på dan vid Ålspånga Säteri. Duggregnet klarade jag och kameran av. Det blev väldigt många bilder eftersom jag längtat efter att avbilda höstfärgerna. Dessutom utgör hästarna fina motiv.
Bildskörden från lördagen landar i två blogginlägg. Hästarna får ta upp dagens utrymme och sedan breder jag ut höstpalettens alla färger i ett kommande inlägg. Den regntunga himlen blir tyvärr en grå och slät massa i bilderna men samtidigt skänker den ett visst vemod och dämpat lugn till bilderna.

Vi har haft vår beskärda del av värme, sol och torka genom hela sommaren och fram till ingången av oktober. Den senaste tiden har varit minst sagt sval och dagens 3-4 grader i blåst och regn gjorde att telefonens väderapp talade om att "real feel" var -4 grader! Jo tack, det kan jag intyga efter fotbollsfotograferingen som var helt ruskigt obehaglig efter en stund.
Jag ber att få återkomma med gula och fallna löv i ett fylligt inlägg som kanske överkompenserar min sparsamma publiceringstakt här på bloggen den senaste tiden. Tills dess tillönskar jag en förträfflig tid i höstrusket!

2 kommentarer:

 1. Fina hästbilder. Fjordingar gör sig extra bra på hösten tror jag. Undrar om du, precis som jag, liksom samlar kraft och sedan kommer det explodera med höstfoton en dag när solen skiner. Eller ännu hellre, en eftermiddag - kväll med lågt stående sol... ^^det är något att hoppas på och ha kameran beredd och batterierna fulladdade.
  Tills dess, ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är orolig för att träden kommer att vara kala innan solen tittar fram nästa gång (och jag är ledig.) Kommande helg utlovas sol och då får jag försöka kombinera trädgårdsfix med fotografering av närområdet. Det är onekligen njutbart med utomhusvistelse i fint höstväder :-)

   Radera