onsdag 1 mars 2017

Månadens bild: Mars 2017

Uppe längst nordöstra delen av Gotland ligger ön Furillen (eller Furilden som den även kallas). När vi var på Gotlandsbesök i början av juni 2016 tog jag tacksamt emot tips om denna destination. Tack Peter Sonander, detta var verkligen ett sevärt utflyktsmål! Fram till 1970-talet bedrevs en kalkstensindustri, förstås, på denna ö. Att det är en ö kan man inte riktigt uppfatta men så är tydligen fallet.

Idag bedrivs det en hotellrörelse på det gamla industriområdet. Åtskilliga är de som besökt och fotograferat dessa säregna och sevärda omgivningar. Fullt förståeligt, om jag får säga vad jag tycker.

Furillens kalkstensfabrik

Denna bild tog jag den 5:e juni med min Canon 5D Mark II och på den hade jag monterat normalzoomen 24-70 mm/2.8. Brännvidden är 34 mm, ISO 200, bländare f/8.0 och slutartiden 1/800 sekund.

Det är inte för inte som jag längtar tillbaka till Furillen och Gotland när jag ser på bilden...

3 kommentarer:

 1. Alltid kul när tips blir lyckade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi inte trivts, tyckt att det var fult, blivit blöta av regn, fått kolera, blivit rånade eller drabbats av mentalt svårmod så skulle jag givetvis ha ställt dig som ansvarig för det! ;-)

   Vi stannade aldrig till vid Lergravs raukar så det blir nog fler framtida besök i området. Det finns otroligt mycket att se och uppleva på den där ön och jag har bara skrapat på ytan än så länge. Det gäller att hitta både de uppenbara sevärdheterna och de där smultronställena som är lågmälda men fantastiska.

   Radera
  2. Vilken tur jag hade att vädret var bra :)

   Måste komma ihåg att kolla omständigheterna innan nästa tips så jag slipper bli uthängd ;)

   Efter snart 40 år på ön finns det fortfarande nya saker att upptäcka.

   Radera