lördag 29 april 2017

Ännu en vår som kommit av sig

Under drygt två veckor har det rått någon slags undantagstillstånd i naturen. Lövsprickningen på bl.a. björkarna hade precis tagit fart inför påskhelgen för två veckor sedan och därefter har det blivit absolut tvärstopp. En och annan flyttfågel ångrar nog bittert att den slaviskt följt sina instinkter norrut mot Norden. När jag sökte bland tidigare inlägg insåg jag att det på intet sätt är en unik vår denna gång, jag har använt begreppet "våren on hold" tidigare också.

De mindre björkarna i söderläge är ungefär i samma fas som för två veckor sedan

Den vecka som passerat har fyllts med fotboll och jobb. Efter förra helgens träningsläger snöade (!) måndagens träningspass bort men nu har vi i alla fall hunnit spela hemmapremiärer med våra båda flicklag i seriespelen. (Yngsta dotterns inte inräknat.) Det kommer att ta mycket tid även denna säsong, det är ett som är säkert.

Maskros som trotsat bakslagseländet

Jag passade under lördagens sena förmiddag på att ta en promenad runt Salinge. Sista dagen innan årets april-tävling är till ända och vinnare ska förkunnas i samband med Valborgsmässofirandet på Friluftsgården.

Vitsipporna regerar fortfarande i botten på hasseldungen

Som omväxling monterade jag fast mitt vidvinkelzoom på kameran. Det är sällan det får följa med på promenader i hemtrakternas landskap. Det känns som de vidare landskapsbilderna är tagna (om det inte är dimma förstås, då kan man alltid ta bilder).

På utsidan av allén upp mot Stigtomta Kyrka
Stigtomta Kyrka ur ett vidvinkligt perspektiv

Med zoom-objektivet bestämde jag mig för att testa något. Att dra i zoomringen samtidigt som jag tog bilder. Blev nästan lite åksjuk när jag satt och redigerade dessa bilder i full storlek... (Klicka gärna på bilderna i blogginlägget för att se dem i så stor version som möjligt.)

Timmertrave framför Stora Ramshult
"Göstas loge" vid Tallstugan
Den äldre garagebyggnaden vid Tallstugan

Salingerundan tog mig som vanligt förbi skolområdet där det händer mycket grejor just nu. De har hägnat in hela den gamla skolan och rivningsarbetet är i full gång. Den gamla biblioteksbyggnaden är jämnad med marken och B- samt C-huset är på väg att gå samma öde tillmötes.

Rivningen av Stigtomta Skola är i full gång

Jag önskar alla en trevlig Valborgsmässoafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar