söndag 30 april 2017

Valborg vid Friluftsgården

Traditionen bjuder att vi besöker OK Hällens Valborgsfirande vid deras mysiga Friluftsgård i utkanten av Stigtomta. Så skedde även i år och för tredje gången på fyra år kunde jag också plocka hem en vinst i Salingerundans apriltävling. Man tackar, detta år var priset en "sporthanduk". Som vanligt var Valborgsmässoarrangemanget välbesökt och det innehåll alla förväntade och traditionella inslag runt Friluftsgården. Här nedan följer en bildsammanfattning:

Vi skuggade slangen till Valborgselden
Otänt var det här
Ortens son och OK Hällens stora världsstjärna Peter Öberg, numera "pensionär"
Peter Öberg bemannade bollkastningsstationen
Lottstånd
Hetaste hänget i orten på Valborg
Lovisa förväntansfull
Och inför avundsjuka blickar plockar Lovisa hem en vinst
Yngsta dotterns kompisar utgör fotovänliga motiv...
...hela tiden
Kören sjunger in våren
Entusiastisk körledare
Lovisa
Anita
Fackeltåget redo att ge sig ner mot rishögen
Den månghövdade publiken vet var de ska vända blickarna för att se brasan ta fart
Nu brinner det!
Valborgselden i Stigtomta 2017
Den molnfria och vindstilla kvällen gav en härlig inramning till årets Valborgsfirande

Så går det till hemma i byn och det trivs vi med!

5 kommentarer:

 1. Tur med vädret för en gångs skull. Jag firade Valborg genom att stryka ett lager tapetgrund i vardagsrummet. Världsstjärnan ser ju ut som en helt vanlig människa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter har förekommit någon gång tidigare i denna fotoblogg. Orientering är knappast en sport som kan påstås vara glamorös men mer jordnära än Peter Öberg kan jag inte tänka mig att någon elitlöpare kan vara. Han leder barngrupper i orientering, har fixar och ställer upp och är en förebild på väldigt många olika sätt. Och så ser han ju ut som en vanlig människa! ;-)

   Radera
 2. Finfina bilder ifrån valborgsfirandet Lasse! //André

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mest chockerande detta år var nog att det inte var svinkallt med snöflingor i luften. En väderlek som alltid tycks råda så fort man kommer till Valborgsmässokvällen. Kanske blev det varmt tack vare att alla Stigtomtabor gick man ur huse för att titta på elden.

   Radera
  2. Haha...ja, det var svinfint väder för att vara Valborg. Tror det var länge sen det var ljust så länge på kvällen. Inget man har varit speciellt bortskämd med när man har gått omkring och plåtat den årliga cruisingen i Sala.

   Radera