måndag 26 juni 2017

Stigtomta IF:s fotbollsskola 2017

Först och främst vill jag klargöra att jag inte heller detta år har någon direkt inblandning i fotbollsskolan som arrangeras av Stigtomta IF. Det är några år sedan jag senast var involverad i planeringen och genomförandet av denna årliga aktivitet.

Jag gillar i alla fall att titta ner till Stigtomta IP när fotbollsskolan pågår. Fota lite. Kolla så att mina döttrar sköter sig. Prata med föräldrar som tittar när deras telningar snubblar runt med andra barn bland fotbollar, koner och målställningar.

I år är det detta gäng som ska tackas för att fotbollsskolan genomförs

Med Jenny, Lina och Anna i spetsen har fotbollsskolan ute i Stigtomta utvecklats. Grundkonceptet med unga ledare, deltagare i 6 till cirka 12-13 års ålder samt fyra kvällars aktiviteter kvarstår sedan tidigare. Det har däremot tillkommit roliga sidoaktiviteter som detta års disco vilket avslutade första fotbollsskolekvällen under söndagen.

Fotbollsskoledisco i Stigtomta skolas gymnastiksal (med grejor som Olov Österberg fixat fram)

Fantastiska 108 deltagare har detta år anmält sig. De får en fotboll, en tröja samt en vattenflaska utöver fotbollsskojet för anmälningsavgiften. De allra yngsta deltagarna presenteras för organiserad fotboll för första gången i sitt liv och förhoppningsvis får de ett nytt intresse för många år framåt.

Stigtomta IP stod riggad och klar för att ta emot alla fotbollsskoledeltagare

Jag har sedan länge lyft ledarrekryteringen i samband med fotbollsskolorna som föreningen arrangerat. Erfarenheten som de unga ledarna får ska värderas högt. De växer en aning som människor och de får tackla småproblem som uppstår bland alla barn under några kvällar. Förhoppningsvis ges också möjligheten att få vidare perspektiv på det egna fotbollsutövandet. Detta år var förberedelserna för ledarna bättre än någonsin i och med att Sörmlandsidrotten under två helkvällar utbildade och fördjupade förståelsen för ledarskap. Utmärkt!

Årets ledare i Stigtomta IF:s fotbollsskola

Min enda konkreta uppgift under inledningsdagen på fotbollsskolan var att poppa popcorn. Någon ska ju göra det också. Kanske visste någon om att det står en likadan microvågsugn i klubblokalen som vi har hemma. Jo, så blev jag ombedd att fota gruppbilden här ovanför på alla ledare också. En mindre förberedd uppgift och på de ca 10 bilder jag tog tittade alltid minst 3-4 ledare åt något annat håll. (Det var lite rörigt i omgivningarna 15 minuter innan fotbollsskolan skulle inledas.)

Nypoppade majskorn till discot, min (och Icas) insats under årets fotbollsskola

Tidigare år har det grillats korv till alla deltagare under avslutningskvällen. Denna gång skedde korvserveringen redan under första kvällen. Klokt, med tanke på att söndagen gav tidsmässigt större utrymme än de tre efterföljande vardagskvällarna, och för att discot sträckte ut vistelsen i Stigtomta IF:s regi denna söndag.

Tjejerna i gruppen med deltagare födda -05 och -06 käkade korv för glatta livet innan discot

Det är långt ifrån slut med fotbollsskolan 2017 när jag skriver detta inlägg. Jag kan dock inte hänga på Stigtomta IP under vare sig måndags- eller onsdagskvällen eftersom det "egna" laget tränar då. Vi håller igång även denna vecka, trots att seriespelet tagit sommaruppehåll, eftersom vi ska till Skadevi Cup i Skövde den kommande helgen. Eftersom vår träningsplan är strängt upptagen tar vi oss till en av de alternativa fotbollsytorna som finns i Stigtomta denna träningsvecka.

Dottern Lovisa gjorde detta år debut som ledare i fotbollsskolan
Yngsta dottern Alva har fortfarande möjlighet att delta i fotbollsskolan som spelare

Kanske kan jag ta mig lite tid att besöka fotbollsskolan under tisdagskvällen. Det är alltid roligare att fota deltagarna när de kommer till fotbollssplanen i den nya tröja som de för under första kvällen. Enhetlighet i klädseln och barn som är lite bekvämare med omgivningen och grupperna de delats in i ger snäppet bättre bilder enligt min erfarenhet.

Jag har satt ihop ett litet bildgalleri från kväll nummer 1 som jag dels laddat upp på föreningens huvudsida som du hittar HÄR >>> eller i större format på traditionellt sätt hos Goggle HÄR >>>


Tack för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar