tisdag 27 juni 2017

Post midsommar i Stigtomta

Så där i akterskvalpet efter att midsommar passerat konstaterar jag att det verkligen är en vacker period ute i naturen. Nu håller man förvisso på att tukta traktens vägrenar men där ännu gräset och floran står orörd är till och med brännässlorna vackra. Om man väljer att se på omgivningarna med "rätt glasögon" som betraktningsfilter.

Luddiga brännässlor i dikeskantenMidsommarfirandet blev ju som det blev detta år. Inget mer med det, ödet ville annat och då får man förhålla sig till det. En lugn midsommaraftonskväll med syster och respektive på besök kröntes med grillad föda samt ett par utklassningssegrar i kubb. Annat var det några hus bort där partyt verkade synnerligen lyckat. Tyvärr kom regnet och blåsten på natten vilket fick det obligatoriska partytältet på fall.

Kombon vindbyar och partytält är knepig

Äventyret med det nya skolbygget i Stigtomta går vidare. Under föregående vecka har man börjat påla för att den nya, större och tyngre byggnaden inte ska sjunka ner i lerjorden. Den tidigare skolgården är bara delvis igenkänningsbar och där barnen för inte så länge sedan sprungit runt och spelat fotboll har nu gräsmattan förvandlats till en äng.

Gräsmattan har omvandlats till en äng med högt gräs
Pålningsarbete där Stigtomta Skola ska byggas. Kyrkans torn syns i bakgrunden.
Gula Villan och matsalen är vad som finns kvar av den gamla skolan
I bakgrunden syns de temporära paviljongerna som skolbarnen huserar i tills den nya skolan står klar

Hemma på tomten frodas gräs och växter. Sommarsysslan nummer 1 är att klippa gräset. Nu finner jag det ganska avkopplande så det bereder mig inga större problem. Ett antal buskar skulle behöva tuktas men det får vänta tills de blommat klart. Paradisbusken har nu blivit så enormt stor att den delvis täcker garaget. Något jag borde ha tänkt på när jag planterade den inflyttningsåret 1999.

Toppen av paradisbusken sträcker sig mot den blå himlen

Vi rusar vidare i ett hektiskt tempo några veckor till innan sommarens semester tar vid. Inom några dagar beger sig 50% av familjen till Skövde där det är fotbollscup. Innan dess ska fotbollsskolan avslutas. Det finns alltid något att göra.

2 kommentarer:

  1. I Stigtomta byggs det i all fall. Mer än man kan säga om andra småorter i kommunen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om inte mina barn får glädje av den nya skolan är jag mycket glad och nöjd över satsningen med skattekronor i Stigtomta. En skola ger argument för inflyttning för lång tid framåt.

      Radera