söndag 10 december 2017

Jag och min macro-kompis

Allra först, innan jag går in på mina vardagliga små petitesser, måste jag ägna en tanke åt Nyköpingsbon Erik Skoglund. I första hand människan Erik Skoglund, inte den offentliga personen som vi alla känner igen som boxare. Måtte det gå bra efter hjärnblödningen och den efterföljande operationen. Den vältränade, ödmjuke unge mannen måste få chansen att komma tillbaka till sin familj och sina anhöriga. Tillbaka till en dräglig tillvaro. Allt annat är sekundärt just nu. Mina tankar är med Erik och hans familj.

Erik Skoglund

Redan under den sena fredagskvällen fick jag en knut i magen när det inte kom någon uppföljning på nyheten att Erik Skoglund åkt ambulans från ett träningspass. Det läskiga var att jag tänkte på att det kunde handla om en hjärnblödning. Detta följdes under lördagsförmiddagen upp med att mina misstankar bekräftades och det hela är olustigt på så många sätt. Jag lämnar ämnet nu eftersom detta är fel forum för efterföljande diskussioner om boxningen som sport, konsekvenser för både personen och sporten m.m.

Söndagen den 10:e december bjöds en riktigt fin vinterdag. Under natten till söndagen föll under en kort stund lite blötsnö som sedan frös. När solen gick upp gjorde den det på en molnfri himmel och snökristallerna gnistrade så där härligt uppfriskande.

Med huvudet och kameran instuckna i paradisbusken framför huset
Grannens prydnadsnypon i motljus

Jag riggade min kamera och gav mig ut på en promenad. Macro-objektivet var denna dag det självklara valet. Det skulle minsann förevigas fruset vatten i olika former. På nära håll.

Tuja-häcken i korsningen Frubäcksvägen och Rogstorpsvägen i Stigtomta

Mina steg tog mig genom Tängstaområdet, förbi Ica och Parken för att slutligen nå fram till vid Friluftsgården. Där rådde febril aktivitet eftersom OK Hällen hade orienteringsavslutning för året. Några bilder på detta blev det inte, jag var helt målstyrd på vinterstämningen som rådde i naturen.

Små isdroppar i björkriset
Unga tallar i motljus
En utblommad rallarros 
Nattens snö övergick till regn innan det det blev minusgrader

Med broddar under skorna, nollgradig luft i lungorna och solljus i ansiktet blev det en härlig förmiddagspromenad. Vem vet, kanske är det millimetertunna snötäcket det närmaste vinter vi kommer i år. Jag passade på och är glad för det.

Träsvampar eller korallrev?

Årets julkort är fixat. Puh. Tyvärr är det den ENDA julförberedelsen som är avklarad. Nu är det körigt...

2 kommentarer:

 1. Du tog helt klart en längre vinterpromenad än vad jag gjorde. Det gör ingenting om det kommer ett,(1), rejält snöfall, det brukar räcka för min inspiration. Tråkigt med boxaren, det kan vara en farlig idrott att hålla på med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några få kilometer blev det. Kanske var det dessa som fick mig däckad med feber och förkylning...? Nej, jag började bli förkyld redan under onsdagen och på söndagseftermiddagen fick jag lite feber. Det har hållit mig hemma ett par dagar från mitt jobb nu och det är ju inte bra.

   I skrivande stund är vinterns snökvot fylld. Nu har det blivit vitt på marken efter nattens snöande. Och jag som inte kan gå ut och skotta (p.g.a. min ynkliga förkylning.) Jag är verkligen inte någon vinterentusiast, gillar inte att skotta eller köra bil i allt detta vita.

   Usch ja, det är obehagligt att få nyheter liknande Erik Skoglunds. Oroligt letar jag efter uppdateringar om hans status. De flesta i Nyköping och hela boxnings-Sverige håller tummarna i detta nu.

   Radera