lördag 2 december 2017

Månadens bild: December 2017

Jag kliver in i årets sista månad med den sedvanliga presentationen av en utvald bild från den väggalmanacka som delats ut till den närmaste släkten. En flerårig tradition som inte ser ut att få någon fortsättning nästkommande år. Jag är inte ens i närheten av att få till något liknande och tiden har i det närmaste runnit ut för att det ska bli verklighet. Bildmaterialet finns men urvalet tar tid som helt enkelt inte finns.

Årets tema har varit gotländskt i månadsbilderna. Även om det bara handlat om korta besök på den magiska och förförande ön har det från min sida tagits många bilder där. Av andra, mer drivna fotografer som spenderar mer tid på Gotland, finns givetvis avsevärt intressantare och vackrare bilder än de jag kan visa upp. En gör så gott en kan och jag avslutar 2017 med en bild från tornerspelen i samband med Medeltidsveckan 2016.

Riddare och eld under tornerspelet "I eldars sken"

Efter att tidigare ha sett tornerspelen som hålls när Medeltidsveckan arrangeras tyckte vi att deras sena kvällsföreställning kunde ge variation och underhållning. Vi hade rätt även om vädret var av den sämre sorten. Regn sköljde in över oss men det var bara att bita ihop. När mörkret lagt sig över arenan var eldshowen spektakulär och underhållningsvärdet högt.

Bilden är tagen den 13/8 2016 med min Canon 7D Mark II samt objektivet Canon EF 24-70 mm/2.8L USM. ISO var inställt på 3200, brännvidden 70 mm, bländaröppningen f/3.2 och slutartiden 1/250 sekund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar