söndag 10 januari 2016

Dagboksanteckning med snö och fest

Här kommer ett fragmenterat och på intet sätt sammanhållet inlägg om lördagen den 9:e i ett vintrigt Stigtomta. Jag får inte ihop varken bilder eller intryck. De inkluderar en session snöskottning med "hjälp" av mina två yngsta döttrar, en påtvingad tur till Ica för att handla saker vi redan hade hemma, en 50-årsfest under 10 timmar samt lyckan att se andra dricka upp min sedan nästan 30 år övergivna tequila.

Och snön bara fortsätter att falla
Snöröjningshjälpen var väl sisådär
Tydligen framkallar snö leenden (hos de som inte kör bil eller måste skotta)

Jag klev runt ett varv på tomten. Inspektionsrunda, kan vi kalla det. Den gråmulna himlen öppnade inte upp för några fantastiska bilder. Å andra sidan behövde utrustningen trimmas in till festdokumentationen senare under eftermiddagen och kvällen.

Det lilla fågelbordet som jag fick i julklapp med dålig snöröjning av taket
Vedtraven efter det stormfällda trädet har samlat på sig en del snö
Soluret indikerade ingen tid alls

Efter att snöskottningen var avklarad blev jag utsänd på uppdraget att skaffa mjölk till alla kaffedrickare som skulle komma på besök. Sagt och gjort, promenaden tog mig till Ica Nära i Stigtomta. Dit hittar jag utan tvekan.

Vår Ica-affär i Stigtomta

Mer frisk luft kan inte skada. Jag underskattade temperaturen utomhus, påbörjade promenaden utan mössa eftersom det "bara" var -7 grader ute. Uj vad jag frös om skallen. Mössan som fanns i ryggsäcken åkte på illa kvickt. Allt är relativt, jag tyckte ju att det var förhållandevis varmt efter några dygn med -12 grader...

Vindstilla och snöfall har gett fina ansamlingar av fjäderlätt snö på träden
Flanörer i form av ryttare och hästar på vägen parallellt med TGOJ-banan

Eftermiddagen och kvällen fortlöpte utan incidenter eller problem. Gäster kom och gick. Hustruns 50-årsfirande gick grundligt tillväga även om jag tyckte att det blev lite stimmigt när ett sällskap hittade en gammal tequila-flaska i barskåpet. Den var öppnad och till en tredjedel förbrukad. För 28 år sedan... Rävgift som omöjligt bör förtäras! Nu tog det inte många minuter innan flaskan var tom och det var nog bäst det som skedde.

Glada vänner med sång och megatomtebloss
Hustru med min tvillingsyster i bakgrunden

Söndagen är dagen efter. Jag som inte shottade tequila kan njuta av en lugn dag med röjningsarbete. Först ska mer snö bort från uppfarten, därefter blir det skadekontroll inomhus samt ätande av smörgåstårtor som det finns mer än mycket kvar av. Gött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar