måndag 11 januari 2016

Nollgradig köldplåga

Det var inte ett dugg skönt. Förändringen från åtskilliga minusgrader till 0-gradigt under söndagen borde borgat för någorlunda drägliga förhållanden. Icke. Det blåste och det blåste ruggigt kallt. Usch. Det som skulle bli en långpromenad i sällskap med ett par av döttrarna samt en kompis till dem blev en liten sväng runt Skillra.

Näst äldsta dottern Ida tog en joggingtur runt Salinge

Under några timmar på söndagen var det uppehållsväder. Snö har fallit och mer ska komma. Den varmare luften gjorde snön kompaktare (vilket minsann märktes när jag skottade) och vinden gjorde att all fin snö började försvinna från trädens grenar. Synd.

En vy med Skillras ladugård i bakgrunden

När vi kom upp till Prästgården och Skillra fick jag några bilder på de faluröda husen vars fasader blivit fästpunkt för yrsnö. Ganska fint faktiskt.

Och även om inte snö fastnat på fasaden så är falurött mot ett vitt landskap snyggt. Tycker jag.Vi klev ut på den moddiga Jönåkersvägen och gick över järnvägsbron mot hemmet och gränsen till samhället. Vägskyltarna avslöjade att det plogats nyligen.

Skyltarna visar tecken på snöröjning

Söndagens promenad avslutades på samma sätt som lördagens. Två hästar framför ögonen och kameran. Det verkar som vi haft gemensamma rutiner denna helg, hästarna och jag.

Hästar på söndagspromenad

Kameran är nu undanstuvad för den här helgen. Hoppas det inte dröjer innan den kommer fram igen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar