fredag 1 januari 2016

Månadens bild: Januari 2016

Ett nytt år och jag väljer att fortsätta presentera den bild för respektive månad som jag valt till den väggalmanacka som mina intet ont anande släktingar tvingas ta emot i jultider. Upplagan är sparsam, 7 väggalmanackor har tryckts upp, varav en hänger framför mina egna ögon i hemmets trygga famn.

Domherre

Vintern 2014/15 var inte överdrivet snöig och vinterlik. Dock fick vi snö vid några enstaka tillfällen. För många av oss är domherren den fågel vi starkast förknippar med vinter och jul. Jag lyckades mata ner domherrarna till fågelbordet ifjol och vid ett tillfälle passade jag på att fota en av dem när den satt nedanför fågelbordet och smaskade på solrosfröna som låg på snön. Givetvis hade bilden blivit trevligare om solen visat sig men man kan inte få allt...

Bilden är tagen den 24/1 och jag använde min Canon 7D Mark II samt objektivet EF 100-400 mm/. ISO 400, slutartid 1/2500 s, bländare f/5.6 samt brännvidden 400 mm.

I och med detta kan jag också avslöja att temat i årets kalender är fåglar. Det gick nästan att klara alla 12 månaderna med bilder tagna i "rätt tid". Men bara nästan.

2 kommentarer:

  1. Dina släktingar är lyckligt lottade som får en almanacka med så fina bilder! I alla fall om man utgår från de du visar här på bloggen :) önskar dig en god fortsättning och ett riktigt bra (foto)år! Och tusen tavk för att du ihärdigt orkar läsa & kommentera på min blogg, trots att jag är så fruktansvärt dålig på att ge någon respons. Jag uppskattar verkligen dina kommentarer, och dina konstruktiva omdömen om bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jessica! Traditionen att ge bort en väggalmanacka har pågått några år och nu vet jag att mina släktingar inte törs köpa någon egen i väntan på den de förutsätter att de ska få i julklapp. Det betyder också att jag måste anstränga mig under året med att få till 12 någorlunda godkända bilder... ;-)

      Radera