fredag 5 augusti 2016

Vi träffas på Träffen

Det blev en av de sällsynta tillfällen då jag faktiskt stannade till inne i tätorten Nyköping utan att vara på en idrottsanläggning. Förutom att enstaka gånger handla mat i stan har man ju ingen anledning att vara där, eller hur?

Träffen i Nyköping

Nåväl, några gånger blir det ju stadsbesök av olika anledningar. Kanske ska någon släkting besökas, en promenad vid ån är sällan fel, tandläkarbesök måste ske då och då osv. Stoppet vid Folkets Park mellan Isaksdal och Brandkärr var av den rekognoscerande karaktären under onsdagens eftermiddag.

Entrén till Folkets Park

Genom åren har det blivit några besök på Träffen. Festligheter har varit orsaken allt som oftast. Som barn tog man sig hit från bonnlandet för att uppleva Barnens dag. I dryga 20-årsåldern försökte jag och hustrun oss på att bemästra dansen bugg genom att gå ett par terminer buggkurs i Henryks regi. I Paviljongen har det varit party några gånger och det känns som igår då min arbetsgivare hade en julfest där. Nu inser jag att det nog var ett tag sedan eftersom Paviljongen visade sig inhysa en förskola. Det skrattas och stojas säkert fortfarande.

Paviljongen i Folkets Park har blivit förskola

Tyvärr har Träffen och Folkets Park chanserat betänkligt. Det ser rakt igenom slitet ut. Nu kan jag endast dra den slutsatsen utifrån exteriören, kanske är det underhållet på insidan av de olika byggnaderna.

Jag tror det är på Hjorten jag (och många andra) ska vara en kväll i oktober

Med några av de övriga familjemedlemmarna i sällskap strosade vi runt inne i parken en stund. Den står ju öppen för allmänheten vilket tyvärr för med sig viss skadegörelse också. Nej, vi hade inte med oss några sprayflaskor för att pryda teaterscenen med ännu mera klotter!

Lovisa och Alva på Folkets Parks utomhusteaterscen

Jag kollade in de tänkbara platser som fanns, både ute i det gröna och under teaterns skyddande tak. Sånt som kan vara bra att ha i bakhuvudet när det är dags i början av oktober.

Rosor i Folkets Park

Min Canon 5D Mark II och objektivet Canon EF 24-70 f/2.8 passade bra för att ta bilder som stöd för minnet. Med den utrustningen kan jag ta både hyfsat vidvinklat, inzoomat för t.ex. porträtt och även närbilder om det skulle knipa tack vare objektivets givmilda närgräns.

Bänkraderna i utomhusteatern
Lovisa och Alva fick stå ut med att agera testmotiv i de olika miljöerna
Lovisa är teatralisk utanför teatern

Vi vuxna i familjen har flera minnesbilder av Träffen medan döttrarna inte kan relatera till denna plats överhuvudtaget. Kanske har fokus flyttats till andra lokaler och ytor i tätorten för det som tidigare hände på Träffen. Kanske samlas man inte av samma anledningar längre och därmed blir Folkets Park och liknande anläggningar lämnade för fäfot.

I den något vildvuxna planteringen utanför Träffens entré

Nu blir det träningsläger med fotbollstjejerna i dagarna tre. Vi ses och hörs på andra sidan helgen!

2 kommentarer:

 1. Visst har man minnen från Träffen. Då handlar det om Barnens dag som du skriver om och inte minst spelningarna på Rockklubben under 2000-talets första år.

  Sist jag var uppe såg det ganska förfallet ut, men av dina bilder att döma har Träffen fått sig en behövlig uppfräschning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det gott betyg för en inrättning som Folkets Park att den skapat en mängd minnen för många människor. En plats att träffas, umgås och roas. Jag ser i den närmaste framtiden fram emot att få mer av den varan och det är anledningen till mitt besök där denna gång. Förberedelser :-)

   Radera