söndag 7 augusti 2016

Ut ur träningslägerbubblan

Efter tre dagar har jag nu slutligen klivit ut ur ledarrollen i samband med fotbollstjejernas träningsläger. Dagar med hög intensitet som ger väldigt mycket tillbaka men också till ett pris av ett betydande energiuttag. Och ryggont. Att sova på luftmadrass och i en varm och trång sovsäck är jag förmodligen för gammal för.

Lagets två Ebbor i samband med fredagens träningspass

Vi valde Klintvallen i Kvarsebo för vårt träningsläger och där var flicklaget redan ifjol. Den gången anslöt jag på avslutningsdagen eftersom jag var iväg och flugfiskade på träningslägrets första dag. Klintvallen och Kvarsebo IK:s klubbhus är otroligt charmigt och fint. Dessutom ligger Kvarsebo endast 20-25 minuters bilväg från Stigtomta. Perfekt.

Ledarkollega Jani
Man genomför inte ett träningsläger under tre dagar med 20-talet spelare och 6 ledare utan förberedelser. Allt från schema, träningsplanering, matinköp och sidoaktiviteter behöver tid och tanke. Som tur är delar många ledare på ansvaret och då blir det inte lika tungrott som om det vore en one-man-show.

Fredagsmiddagen bestod av grillade hamburgare

Nu när jag på söndagseftermiddagen sitter hemma vid datorn och tar hand om bilderna från träningslägret känner jag att jag är tacksam för att ha ytterligare en semestervecka framför mig. Den går åt.

Vädring av träningskläder

Jag packade efter viss tvekan med mig en kamera på träningslägret. Och som brukligt när jag är iväg på något där fotograferingen endast kommer i sista hand så valde jag min gamla Canon 50D samt det ganska dåliga 18-200 mm-objektivet. En superzoom som i alla fall inte tar allt för mycket plats i packningen.

Fredagskvällens fotbollsgolf

Det var väldigt länge sedan jag använde den gamla kameran och batterierna var tvungna att laddas upp från ett bottenläge. Det är inte den bästa kameran och jag valde också att fota direkt i jpeg-format vilket inte ger de bästa bildfilerna. Å andra sidan ville jag inte ha för mycket besvär med efterbehandlingen av bilderna. Det skulle ändå inte bli några utställningsbilder. :-)

Lördags- och söndagsmorgonen inleddes med morgonpromenad
Kvarsebo-idyll
Tillbaka på Klintvallen efter promenaden i morgonsolen

Ett träningspass under fredagen, två stycken på lördagen (med bad i svinkalla Bråviken i pausvilan) samt två avslutande träningsmatcher under söndagen. Snacka om att det kostade tjejerna en hel del energi, både fysiskt och mentalt. Tyvärr tog bränslet slut i laget innan sista träningsmatchhalvleken var avslutad men det var nog inte heller helt oväntat.

Skottövning under lördagseftermiddagen
Jisses

Jag har som fotbollsledare varit med ett tag och åldern börjar också ta ut sin rätt. Det är dock fortfarande fantastiskt kul att vara en del av ett lag och kunna bidra med både lite struktur och utveckling. För egen del i små, små men ändock delar.

En av lördagskvällarnas lekar...
...där det krävdes måttband för att utse segrare

Semesterperioden börjar lida mot sitt slut. Det finns fortfarande en sak kvar på listan och till min stora glädje ska vi få ytterligare några få nätter på Gotland innan semesterperioden 2016 kan summeras. Undrar vad jag ska ha med mig för kamerautrustning denna gång?

Söndagens andra träningsmatch på Klintvallen

Jag har några saker på måste-listan som ska göras innan det avlönade arbetet tar vid om en vecka. Det blir nog bra. Nu ska jag troligtvis sjunka djupt ner i soffan och falla i halvdvala efter ett par nätter med minst sagt skral sömn.

2 kommentarer:

 1. Hur hamnar man i Kvarsebo på träningsläger av alla ställen? Förvisso är det vackert nere vid sjön och lite av en idyll, men...

  Å andra sidan är det ett perfekt ställe att enas och skapa gemenskap i. Inte nog så viktigt för ungdomar som spelar fotboll.

  Varför jag frågar om just Kvarsebo beror på att frugan är född i trakten och hon har kanske inte så särskilt mycket positivt att säga om orten. Fast, det kanske är lätt att bli hemmablind?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det mitt "fel". Vi var på Klintvallen på träningsläger våren 2015 och jag minns inte om det var jag som tipsade ledarkollegorna om detta ställe. Jag hamnade där för något år sedan då jag bevakade en dammatch mellan Kvarsebo IK och Ålberga GIF.

   Klintvallen är betydligt fräschare och komfortablare än t.ex. Nynäs IP där vi hamnade i våras på träningsläger. De har nästan ingen egen verksamhet om man undantar ett herrlag i Östergötlands lägre divisioner. Nära från Stigtomta och alltså tämligen lättbokat för en ringa slant. Dessutom med närhet till östgöta-lag som vi kan träningsspela mot och slipper nöta på samma sörmlands-lag som vi annars möter flera gånger om året i seriesammanhang.

   Jag tycker Kvarsebo är lite av en idyll vid Östersjöns kant. Förvisso luggsliten och Twin Peaks-aktig om man väljer att orten med de ögonen. Hur som helst ett bra mål för ett träningsläger. :-)

   Radera