tisdag 16 augusti 2016

Kneippbyn i korthet

Förra veckans Gotlandsbesök krävde ett boende så nära Visby som möjligt. Vi reste dit med huvudsyftet att titta till Medeltidsveckan och någon bil var inte aktuell att ta med eftersom allt fokus för oss var centrerat till området innanför eller i direkt anslutning till ringmuren. Det är dessutom otroligt knivigt att få färjebiljetter när bilen ska med under högsäsongsveckorna till och från Gotland.

Hotellet vid Kneippbyn

Min bokning av färjebiljetter och boende skedde uppenbarligen för sent denna gång. Färjebiljetterna var det minsta problemet, det var boendet som blev knepigt. Familjerum med 4 bäddar duggar inte tätt och nu tvingades jag acceptera ett hotellboende 4,5 km söder om stadskärnan. Inget ont om Kneippbyn men det var inte vad jag var ute efter denna gång.

Kneippbyns reception i centrum bland stugor, hotell, camping, karuseller och vattenrutschkanor

Sommaren 2011 var familjen på Gotland och besökte då familjeanläggningen vid Kneippbyn under en dag. Det är ju inte bara en plats att bo på utan där finns ett Sommarland och ett Vattenland vilket utgör en lockelse för barnen. Då var våra yngsta barn 6 respektive 8 år vilket var en perfekt ålder för Sommarland medan näst äldsta tjejen var 15 år och hade stor behållning av Vattenland.

Entrén till Vattenland en tidig och mulen söndagsmorgon

Denna gång innebar Kneippbyn boende. En finess är att en buss går regelbundet mellan Kneippbyn och Visby vilket vi utnyttjade flitigt trots att det inte var helt gratis (snäppet billigare än taxi trots allt). Det fanns även en tanke på att besöka framförallt badet på Kneippbyn om vädret tillät.

En gråmulen lördagsmorgon gjorde att vi nästan var ensamma inne på Sommarland

En spaning på väderprognoserna avslöjade att fredagens sol var bedräglig eftersom det skulle vara väldigt kallt i luften. Lördagens prognos såg initialt dyster ut men vid lunch skulle det spricka isär och framförallt vara 20-21 grader varmt. Gott så.

Döttrarna verkade otroligt taggade redan från start inne på Sommarland

Det var faktiskt ganska kul att gå inne i nöjesparken utan att behöva köa till en enda attraktion. Vi åkte den nya berg-och-dalbanan, radiobilar m.m. och tjejerna kunde testa precis allt de ville. Bra eftersom allt ingick i entrépengen. En måste-grej på Kneippbyns Sommarland är givetvis Villa Villerkulla där även en teaterföreställning äger rum dagligen på eftermiddagen (vilket inte var aktuellt för oss som då låg på rygg i någon vattenrutschkana).

Villa Villerkulla

Säg den som inte har någon relation till Astrid Lindgrens sagovärld. Gammal som ung, vi har förmodligen alla någon favorit bland alla figurer hon skapat. Jag är själv helsåld på Emil i Lönneberga men Pippi Långstrump går givetvis utmärkt också.

En något vaxartad avbildning av Astrid Lindgren

När vi närmade oss lunch såg vi hur molntäcket sprack isär ute över Östersjön i sydvästlig riktning. Perfekt. En enklare lunch på ett av hamburgerställena inne på Sommarland och vi var redo att byta Sommarland mot Vattenland. Först behövde vi bara kila in på hotellrummet och svida om till badkläder.

Istället för en bild på mig i badbyxor får du se en kaffeservis inne i Villa Villerkulla

Det blev riktigt härligt väder under eftermiddagen. Solen sken utan avbrott. Den mulna förmiddagen gjorde att inte många badgäster delade utrymmet med oss på Vattenland. Hur bra som helst och jag lyckades locka döttrarna att våga testa de flesta av vattenrutschkanorna. En bra dag som skulle krönas med tornerspel i ösregn. Det berättar jag om i ett helt annat blogginlägg så småningom.

Avslutningsvis en bild på Anita som har tungan rätt i mun när hon kör radiobil

Jag har fortfarande bilder att redigera efter resan vilket är ett rent nöje. Jag återkommer med mer bilder och Visby-perspektiv inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar