tisdag 24 januari 2017

Fotbollsbilder i brist på annat

Dagens blogginlägg avslöjar att jag inte varit ute på fotopromenad på ett tag. Helgen som passerade bjöd bl.a. på en helt magisk stund under söndagsmorgonen då soluppgången skedde i tät dimma och ljuset under några lyckliga ögonblick färgades av den uppgående solen. Tyvärr var jag i den stunden på vag till en samling med fotbollstjejerna eftersom vi skulle tillbringa hela dagen i en inomhushall och spela seriespel i futsal.

Lördagen ägnades också till 100% åt fotboll. Först en förmiddagsträning med fotbollstjejerna och sedan iväg till grannorten Katrineholm där en intressant 7-mannacup för damer avgjordes i Duveholmshallen. Värmbol Dam Cup har arrangerats många gånger men jag har tidigare aldrig haft möjlighet att bevaka den. Nu gjorde jag mig en lucka i mitt för övrigt hektiska schema och tittade till de två lokala damlagen IK Tun och Hargs BK när de spelade sina två avslutande gruppspelsmatcher. (Cupen började redan tidigt under lördagsmorgonen.)

Jag ska inte gå in på detaljer om resultat m.m. Om det är av intresse finns min bloggtext att läsa på Lokalsporten där även en länk till hela bildgalleriet (155 bilder) finns.

I detta inlägg klämmer jag in några av bilderna. Jag fotade med min Canon 7D Mark II och mitt Canon EF 70-200 mm/2.8L IS II USM. Vid ett tillfälle monterade jag på mitt Samyang-fisheye för att ta några "twistade" bilder av hallen. Jag fotade med manuella inställningar och eftersom jag ville fota med minst 1/640-dels sekunds slutartid krävdes ISO på 4000 alternativt 5000. Givetvis är bländaren på full öppning i dessa sammanhang, allt annat är att be om ännu högre ISO-tal och därmed ännu värre brus. Som vanligt när jag fotar sport är det jpg som gäller (inte råformat) och därför krävs att jag tar fram gråkortet och vitbalanserar kameran med det befintliga ljuset i hallen.

Elin Edberg i IK Tuns gröna matchställ
IK Tun mötte Forsby FF och förlorade med 0-2
Den bistra uppsynen på domaren är grejen för mig i denna bild
IK Tuns Ellen Ivehammar i kamp med Forsby-spelare
Arrangörsklubben DFK Värmbols lagkapten fastnade på bild också
Ytterligare en DFK Värmbol-spelare framför kameran
Fisheye-objektivets förvrängning är som den är
IK Tuns Emmelie Jönsson gjorde 1-0 mot IFK Norrköping DFK som sedan vände och vann med 3-1
Hargs BK:s Sofia Jansson (i blått) i närkamp mot Forsby-spelare som till denna match bytt matchställ
Hargs-målvakten Sofia Sundström gör sig redo att mota skottet som kommer från Forsby-spelaren
Forsby FF besegrade Hargs BK med 5-1

För övrigt har jag fotat ovanligt mycket på jobbet den senaste veckan. Inte bara miljö- och produktbilder utan även gruppbilder och porträtt. Men de bilderna har jag ju ingen glädje av i denna blogg...

2 kommentarer:

  1. Han verkar döma med tekniken "onda ögat ser allt så försök ingenting".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ha, du skulle bara veta så rätt du har. Denna domare är mycket meriterad. Vi hade honom i en flicklagsmatch i futsal för inte så länge sedan, tror aldrig jag varit mer om en mer nitisk domare. (Därmed inte sagt att han hade "fel".)

      Radera