söndag 8 januari 2017

Mellanspel under futsalcup

Trettondagen ägnades i huvudsak åt yngsta dotterns futsalcup i Linköping. Vi lämnade ett vintrigt, soligt och mycket kallt Stigtomta och åkte in i ett Östergötland som var betydligt "varmare" men också mulnare. Dessutom var snötäcket betydligt tunnare. Tänk att det kan skilja så mycket inom en timmes bilväg.

Vi hittade fram till idrottshallen där Stigtomta IF:s F05:or skulle spela och därefter passade jag på att ta kameran med mig ut på en kortare promenad. De 5-6 minusgraderna var inte så farliga men den besvärande vinden gjorde det ruggigt. Lägg därtill absolut glashala trottoarer och gångbanor så fick jag en prövning trots att promenaden inte blev längre än 30-40 minuter lång.

Folkungahallen i Linköping var spelplatsen för Trettondagens futsalcup

Trots en del tid i Linköping genom åren är jag tämligen vilse i staden. Nu fanns ett riktigt bra riktmärke inom gångavstånd som dessutom visade vägen till stadens centralare delar. Domkyrkor är praktiska när det kommer till blickfång.

Linköpings domkyrka
En vy mot domkyrkan utanför biblioteket i Linköping
Linköping bjöd på mulen himmel under Trettondagen

Jag strosade fram till domkyrkans bortre delar innan jag vände åter mot Folkungahallen. Detta promenadstråk skulle jag komma att ta två gånger ytterligare innan dagen var över. En gång i sällskap med Lovisa (för att fördriva tid mellan matcherna) och sedan med övriga familjemedlemmar när cupen var färdigspelad eftersom vi då gick till New York Legends-restaurangen bortanför kyrkan.

En äldre modell av idrottshall utanför Linköpings domkyrka
Vackert hus som angränsar till domkyrkan

Innan vi åkte hem vid 22-tiden hade det börjat snöa. Inte så jättekul när man vet att man ska nöta på E4:an i en timme. Som tur var blev det inte halare på vägbanan av snöfallet och vi tog oss hem helskinnade.

Schysst utsmyckning av lyktstolpe i Linköping

Efter lördagens senior-futsalcup och födelsedagsfirande fick jag slutligen min utomhusdag under söndagen. Tyvärr ingen sol men ett landskap som var helt klätt i vitt efter både snö och nattlig dimma. De bilderna ska jag dela upp i ett antal inlägg som dyker upp här i bloggen den kommande veckan.

ISO 5000, 70-200 mm zoom, f/2.8, slutartid 1/640 s

Over and out

4 kommentarer:

 1. Härlig actionbild från futsal-cupen. Jag förstår av informationen under bilden att du har en betydligt bättre utrustning för inomhussport än undertecknad.

  Så där skarpa och stilrena blir aldrig mina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under åren har just inomhussportfotograferingen "tvingat" mig att spetsa utrustningen så mycket jag ansett mig haft råd med. Tyvärr är det dyra ljusstarka objektiv (som man förvisso har nytta av i de flesta sammanhang) och någorlunda nya kamerahus som gäller. Det finns ytterligare steg att ta men då blir det i dagsläget vääääldigt dyrt. Nästa steg för mig skulle kunna bli en begagnad Canon 1DX men de rackarna har inte sjunkit tillräckligt i pris ännu (det har kommit en Mark II i den serien under 2016).

   Jag klarar mig med det jag har om det inte är för dålig belysning i inomhushallarna. Nyköpings gamla klassiska Sporthall är ett exempel där man nästan inte klarar av att fota med äran och hedern i behåll oavsett kamerautrustning. :-)

   Radera
 2. Sista bilden på Domkyrkan sitter som en smäck. Den och bilden på det gamla huset är svåra att tidsbestämma. Kul gatukonst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan gräva fram bilder med dessa motiv ur arkivet vilket bevisar att jag varit där tidigare med kameran. Kyrkor ropar på uppmärksamhet så det kanske inte är så konstigt att de hamnar på mina bilder då och då.

   Radera