måndag 2 januari 2017

Med fötterna på båda sidorna

År 2016 avslutades med en promenad runt Salinge på nyårsaftonens tidiga eftermiddag. Och år 2017 inleddes med en runda som tog mig mellan Skillra och Åsby. Däremellan kom en natt med fyrverkerier men också med regn.

Nyårsaftonen var nästan kusligt varm, den hårda vinden i framkanten av regnområdet lyfte upp termometern till 10-gradersstrecket. Ingen direkt midvinterkänsla när man svettas för att man har för mycket kläder på sig under promenaden. Det var däremot så outsägligt gråtrist ute att de bilder jag tog föll pladask.

Lyktorna står på rad utanför Stigtomta kyrka

Nyårsfirandet blev inte alls som planerat. För 50% av hushållets inneboende gick det dock att fullfölja planerna. Det var värre för oss andra två som tvingades stanna hemma och som framåt kvällen kom på att vi inte ens hade någon mat hemma som vi kunde äta... Utan att djupdyka i orsakerna och detaljerna så tittade vi på TV, skålade i julmust och delade en mandarin. Sedan kom midnatt och fyrverkerierna över Stigtomta lyste upp den regntäta skyn.

Inget vidare väder på nyårsnatten
Fyrverkerier över Stigtomta
De flesta fyrverkerier fastnade bakom slyn bakom vårt hus
Fyrverkerier i extrem oskärpa

Efter att vi tittat färdigt på fyrverkerierna från husets balkong så gick vi ut på farstukvisten och tände två tomtebloss. Snacka om lågprislösning. Se andras pengar gå upp i rök och sedan roa oss i 20 sekunder med knastrande bloss i vinternatten.

Tomtebloss på nyårsnatten. Lagom.


De regntunga skyarna lättade till nyårsdagen och solen mäktade med att titta fram. Omgivningarna bar spår av nattens nederbörd, det är ju inte direkt torkväder, och det blev något att rikta kameran mot när jag tog en kortare promenad.

På något sätt blir det ett nytt år även om man inte firar in det med pompa och ståt. Oturen vid övergången till det nya året ska förhoppningsvis inte sätta sin prägel på hela 2017.

Rester

Kylan och snön sägs vara på väg nu. Typiskt januari att bära med sig rejäl kyla. Ser inte fram emot den stundande skottningen...

6 kommentarer:

 1. God fortsättning på det nya året Lasse!

  SvaraRadera
 2. En härlig dokumentation av ett nyår som var lika mild som midsommarafton för två år sedan. Bra eller dåligt? Vet inte, men något konstigt med vädret är det.

  Hur som helst, en god fortsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Drygt 10 plusgrader är märkligt varmt i skiftet december/januari. Och det säger också en del om hur utomordentligt uselt vädret brukar vara under midsommarfirandet...

   Nu kör vi vidare in i 2017 och letar bättre och bättre bilder, eller hur!? :-)

   Radera
 3. Julmust och mandarin, här snackar vi nyårsfirande! Jag låg nästan utslagen på nyårsafton så jag nöjde mig med att se från soffan när grannarna brände ett gäng tusenlappar på fyrverkerier. Vi hade nästan elva grader hemma. Kändes väldigt konstigt. Bättre bilder hoppas jag också på. Gott Nytt så här i efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Inte kan man säga att jag gick all in på firandet... Den extremt varma nyårsaftonen fick en replik från moder jord. Det har varit några rejält kalla dygn i början av det nya året.

   Radera