måndag 3 juli 2017

Månadens bild: Juli 2017

Det har blivit några dagars försening på detta inlägg. Ambitionen är att publicera månadens bild den 1:a i varje månad. Nu befann jag mig i Skövde under månadsskiftet och hade dagarna innan avresan inget annat i huvudet än fotbollscupen som tjejerna i Stigtomta IF F02-04 skulle spela. Vi överlevde och nu sitter jag här och försöker ta ifatt tappad mark.

Juli representeras av en bild på en smäcker och vacker tärna som ryttlade över Östersjöns vatten under fjolårets första Gotlandsbesök. Vi tog en kvällstur mot södra Gotland och utflyktsmålet blev Holmhällar. Jag inser att jag har otroligt mycket kvar att upptäcka av vad Gotland har att erbjuda men just Holmhällar återkommer jag mer än gärna till. Promenaden ner till raukområdet och fiskebodarna är vacker, rabbisarna skuttar runt överallt och det är sannerligen synnerligen naturskönt.

Silvertärna ryttlar vid Holmhällar på södra Gotland

Bilden togs den 4/6 2016. Jag använde min Canon 1D Mark IV och mitt telezoom 100-400 mm. Med ISO 400 och bländare f/8.0 fick jag en slutartid på 1/1000 s, fullt tillräckligt för att slippa skakningsoskärpa på objektivets maximala brännvidd 400 mm.

Den lågt stående solen ger intressanta skuggor men framförallt ett varmt och mjukt ljus. Enkelheten i bilden med havets horisontlinje i oskärpa ger åtminstone bilden en botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar