lördag 6 april 2019

Däckbytarväntan

De senaste åren har jag vågat vägra att byta hjul på bilarna vi ägt. Eftersom vi också haft både familjebuss och ett par olika SUV:ar så är hjuldimensionerna rejäla med följden att de väger galet mycket. Nej tack, detta görs för en billig slant på någon av alla verkstäder som överlyckliga sträcker ut sina armar för att ta emot kunder när vinter- och sommarpupporna ska skiftas.

Gång- och cykelbanan mellan Nyköpings centrum och Högbrunnsområdet

Med ovanstående långa ingress som grund förklaras varför jag hade en halvtimme att slå ihjäl under fredagen inne i Nyköping. Den bokade tiden hos Skobes för att vår nya Volvo skulle få sommardäcken på plats gav i alla fall tid för att återse en del av Nyköping där jag travat åtskilliga gånger under min gymnasietid.

Husen på högra sidan av gatan fanns definitivt inte på 80-talet

Den katolska kyrkan stod inte heller på denna plats i början av 80-talet

April är inte längre gången än att det fortfarande är så där himla fult ute. Grådammigt och kalt. Jag vet att vissa växter och blommor kommit igång men det omvandlar liksom inte hela landskapet. Så länge träden är kala och gräsytorna inte kommit igång är det ganska miserabelt. Men med värmen som landat över oss kommer det att rassla på i en väldig fart.



Livstecken i häcken
Tillbaka till verkstaden för att hämta den nysulade bilen

Jag ägnade för övrigt fredagseftermiddagen åt att fotografera ishockey. För femte året i rad arrangeras junior-SM för J18 och J20 på Rosvalla. Riktigt häftigt även om jag inte bevakat detta någon gång tidigare. Nåväl, efter matchen mellan Linköping HC och Frölunda HC konstaterade jag något jag anat efter de senaste sportfoto-tillfällena. Min Canon 1D Mark IV har antingen något allvarligare fel eller annars är det några inställningar som inte är som de varit tidigare. Väldigt många bilder måste kastas för att de inte är i fokus. Ljusmätningen spökar också där den ena bilden kan vara bra medan nästa är alldeles för mörk. Hatar sånt där. Jag börjar felsökningen med de inställningar jag har gjort efter att kameran varit inlämnad på verkstad och blivit fabriksåterställd. Sedan får vi ser var jag landar.

Frölunda och Linköping möttes i J18-semifinal nr 1 under fredagseftermiddagen

Tänk om man kunde spara ut kamerakonfigurationen. Och vad bra det skulle vara om det fanns en ändringslogg för alla inställningar. Nåja, en kamera är inte riktigt en dator men numera är det inte så långt ifrån. Förvisso är mina "sportkameror" inte precis purfärska utan har mer än 10 års utveckling efter sig. Jag måste snart bita i det sura äpplet och investera i en uppdatering.

2 kommentarer:

  1. April kan vara en jobbig månad. Fin himmel här i alla fall. Kyrkan ser väldigt modern ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mars var jobbig ur pollenhänseende men det blir ju inte lindrigare senare i vår när björkarna exploderar. I skrivande stund har nordanvindarna tryckt ner temperaturen rejält och så lär det fortsätta flera dagar.

      Kyrkan är speciell och man är ju mer van vid flera hundra år gamla kyrkbyggnader med den arkitektur som då rådde.

      Radera