måndag 1 april 2019

Strålande inledning på den nya månaden

När april äntligen är här kommer den med solsken, värme (relativt sett) och en god fortsättning på våren. Fjärilar, nyckelpigor, flugor och allehanda insekter visar sig till glädje för fåglarna som nu får variation i sin solrosbaserade föda.

Kaninen behöver fortfarande ha vinterfodret i pälsen 

Jag har ansvar för knäppgöken Enzo i början av veckan då hans matte är i Karlstad för några högskole-relaterade övningar. Under måndagsmorgonen försökte jag ta en halvtimmespromenad med honom som sällskap. Det gick sisådär, när vi var hemma igen hade halvtimmespromenaden tagit 1,5 timmar.



När vi passerade både Skillra och Åsby var det hästar i hagarna och sådant går man inte förbi som fransk bulldog. Enzo darrade av spänning när han först stod och sedan satt och tittade på hästarna. Jag lyckades inte rubba honom. Sedan tänkte jag att det lika gärna kunde få ta lite tid, solen sken och vi hade ju hela dagen på oss.

Enzo i sandlådan under lunchens kisspaus


Enzo utgör ett alldeles utmärkt fotomotiv. Han är dock helt omöjlig att regissera. Det gäller att passa på när minsta tillfälle ges innan han rusar vidare. Något finlir för att sätta den exakta punkten för skärpan, kompositionen, ljusinfallet m.m. finns det minimalt med utrymme för.

Enzo tittar fram bakom en trädstam

Jag är trots allt lite härdad av all sportfotografering där utövarna inte heller är särskilt lätta att förutse rörelsemönstret för. Alltid något.

2 kommentarer:

  1. Om Enzo bestämmer promenadväg så kanske du får se något du normalt inte noterat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag under tisdagsmorgonen tog Enzo på en helt ny runda som han aldrig tidigare hade gått blev det knas i huvudet på honom. Han var mycket tveksam, ville först inte alls gå åt det hållet jag styrde mot och sedan ägnade han mycket tid åt att undersöka och läsa av omgivningarna. Lite roligt att han var så kinkig med var vi promenerade. Jag ser det mest som att jag utökar hans erfarenheter och kunskaper. Hästar och järnvägsspår är nu välbekanta fenomen för den lilla franska bulldogen.

      Radera