lördag 7 december 2013

Början på en vit period?

Det var en tid sedan senast. Jag ställde undan vinterskorna den 20/4 enligt detta blogginlägg. De var i ett bedrövligt skick men till min glädje konstaterade jag, när jag nu tog fram dem igen, att jag smörjt in dem innan sommarförvaringen. Nu sjunger de nog på sista versen i alla fall eftersom sömmarna börjar ge sig.

Vinterväglag tarvar vinterskor.

Här i södra Södermanland blev Stormen Sven inte mer än Lill-Svempa eller Vindpusten Vilgot. SMHI hade utlovat en hel del snö under fredagen och det fick vi. I drivorna var det nog upp emot 3 centimeter...

Grillen på vår Skoda

Jag minns hur jag kände i ingången av april när jag tog med mig kameran utomhus. Jag var hjärtligt less på allt det vita som naturen var inbäddad i. Det handlade allra mest om att jag ville ha variation. Nu när snön åter gör sig påmind är den en välkommen variation ute i naturen.

Vägen mot Prästgården och Skillra utanför Stigtomta.

Nu tror jag inte denna lilla mängd snö kommer att ligga kvar så länge. Prognosen säger mildväder inom kort. Det kändes dock avlägset under dagens promenad för i de ganska bestämda nordvästvindarna var det kallt, väldigt kallt.

En flock flygande råttor, kajor alltså, ovanför mitt huvud.

Solen orkade inte riktigt titta fram idag men molnen sprack isär en aning i alla fall. Det svaga, svaga decemberljuset bjöd i alla fall en strimma hopp i horisonten.

Mellan den snötäckta marken och den blågråa himlen fanns en strimma ljus.

Jag kommer att envisas med att ta med mig det nyinköpta 135 mm-objektivet ett tag till. Behöver komma underfund med det. Kort skärpedjup är det bra på i alla fall även om det inte är ett macro-objektiv.

Snötäckt vippa
Röda bär av något slag med granskogen i bakgrunden.

Jag har hängt upp en del utomhusbelysning nu. Fåglarna har fått påfyllning i fågelborden. Laddar fortfarande för att inhandla en utomhusgran att ställa på gräsmattan framför köksfönstret. Men allra först har jag årets viktigaste tradition och syssla att göra, nämligen att putsa alla kopparpryttlar här hemma.

Ha en härlig andra advent-helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar