söndag 29 december 2013

En solglimt i mellandagarna

En spricka i molntäcket. Så trivsamt. Jag inväntade en molnslöja som täckte solen i samband med gryningen men sedan åkte jag ännu en gång upp till Kisäng. Trodde i min enfald att stjärtmesarna skulle sitta och vänta på mig i björkarna och alarna som de satt i häromdagen. Tji fick jag. Men en halvtimme med sol blev det i alla fall innan nästa molnslöja på nytt täckte solen.

Kisäng vid Långhalsen.
Ormbunkar i motljus.

Jag gick runt ett par varv i skogskanten och längst strandlinjen. Den enda fågelkontakt jag fick var med en ivrig hackspett som satt i en halvröten rönn. Nu blev det ett positivt möte så jag ska inte klaga.

HackspettJag fick åka hem igen utan att så mycket som sett skymten av någon mes. Satte mig framför det egna fågelbordet en stund. Tyvärr var solen åter bakom moln så det blev inte några jätteroliga bilder. När jag sedan plockat undan kameragrejorna kom solen åter fram och då visade sig bl.a. steglitsarna igen. Det får bli en annan gång...

Talltita, tror jag. Annars är det en entita.
Nötväckan har laddat näbben med solrosfrö.

Ha en härlig söndag!

6 kommentarer:

 1. Här har solen bara visat sig ett par minuter, nu är det åter grått på himlen... men det gör inget, jag saknar inte snön utan tycker att plusgraderna är helt okej. INgen skottning, det är fint det! Tackar för julhälsningen, hoppas att din julhelg varit riktigt bra! Och så är det väl dags nu för nyårshälsningen, bara två dagar kvar på detta år. Så - gott nytt år och god fortsättning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen hittade tillbaka och nu kan jag gissa att den skiner ända tills det är dags för den att trilla ner bakom horisonten (vilket inte dröjer så himla länge till.) Den uteblivna snöskottningen för egen del är en vinterbonus som jag är mycket nöjd med, det får gärna fortsätta på den inslagna vägen!

   Julhelgen har varit bra så när som på feber och förkylning men nu är det avklarat och jag passar också på att önska gott slut och ett riktigt gott nytt år! :-)

   Radera
 2. Jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT FOTOÅR!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack och detsamma till dig! (Snart kommer det upp ett inlägg med en mer allmänt hållen nyårshälsning.) :-)

   Radera
 3. Härlig höstglöd i ormbunkarna. Det gäller att passa på, denna snö och solfattiga jul.
  Nu ser vi fram mot 2014 och nya spännande fotoprojekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, när solen tittar fram får man febrilt jaga något som ger ifrån sig en gnutta lyster. Inte lätt i dessa bruna tider... ;-)

   Radera