torsdag 5 december 2013

Inomhus är det varmt och skönt!

I väntan på Blåsten Sven (eller vad de nu döpt rugg-vädret till den här gången) konstaterar jag att det åtminstone är hyfsat drägligt inomhus. Och så har det varit en längre tid. För att visa att jag lever och är foto-aktiv trots bristen på utomhusljus så slänger jag in ett blogginlägg om sportfoto. Ursäkta mig, ni som inte alls tycker om sport! För mig är det en rolig syssla och en gren av fotografin som jag finner ytterst rolig även om en blomma fångad med macrot fyller sina fotografiska mål också.

Fredagen den 29/11 var jag i Sporthallen i Nyköping och fotade handboll när IFK Nyköpings handbollsherrar förlorade mot HK Country i en av årets seriematcher i division 1. Resten av bilderna hittar du i ett bildgalleri som du kommer till via den här länken.

IFK:aren Hampus Asp försvarar tufft.

Lördag lunch var det dags att bege sig ner till grannkommunen Oxelösund och fota innebandy. Onyx damlag spelade division 2-match mot Hållsta-laget IK Standard. Kul, jag hade aldrig sett Onyx tjejer spela tidigare och jag hittade flera fotbollsdamer som uppenbarligen dubbelfuskar med innebandy under vintern. Bildgalleriet från denna match hittar du här.

Tuff situation straxt framför Standards mål.

Under onsdagskvällen den 4/12 spelades det ishockey på Rosvalla i Nyköping. Hemmalaget NH mötte serieledarna Huddinge IK. En match som slutade 1-1 och inte ens efter förlängning kunde lagen skiljas åt utan straffar fick avgöra. Gästande Huddinge strået vassare och båda lagen lär stöta på varandra i den kommande Allettan. Bilder från hockeymatchen hittar du här.

Sargsmak? NH-spelaren Christopher Lindholm får i alla fall chansen att känna på sargen lite.

Jag köpte ett begagnat lätt teleobjektiv för några veckor sedan. Detta 135 mm-objektiv har en största bländaröppning på 2.0 och jag hade för avsikt att använda det bl.a. i inomhussportsammanhang. Tyvärr har det inte riktigt "sjungit" för mig (ännu) men under gårdagens ishockey tog jag fram objektivet och började använda det efter en period. Efter ytterligare en period började jag komma underfund med utrustningen och kan nog ändå glädja mig åt att det bidrar en hel del till bilderna och det minskade bruset. Jag testar vidare!

Jag hoppas på utomhusklimatet i helgen. Vill gärna ta promenader i dagsljus men utan allt för mycket uppoffringar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar