söndag 5 juli 2015

Ännu en upptagen helg

Jag hade på förhand inte riktigt räknat in den nyligen passerade helgen till de upptagna och bokade. Nu blev det ändå så och det var väldigt trevligt. Övernattningsgäster fredag till söndag och släktmiddag under lördagskvällen. Det fanns saker att fira, och det gjorde vi. Bilderna? De är enbart för de inblandades familjealbum men jag kan sträcka mig så långt som till att jag nu fått ta ett fyrgenerationers-foto vilket glädjer mig oerhört (även om det inte var någon av mina egna avkommor som stod för bebislyckan). Min gamla mor sken som en sol med barnbarnsbarnet i famnen.

Maten lockade trots värmen på uteplatsen under lördagskvällen

Jag fick även lite hemmapyssel under lördagen. En något försenad, men väldigt fin, 50-årspresent överlämnades till mig. Den var tung och flerdelad. Tog rejält med tid att montera.

Usch så mycket delar

Jag nöjde mig inte med utmaningen att skruva ihop utan tränade även på att filma under tiden. Jag tror jag behöver filmkunskaperna (och redigeringskoll) i framtiden så det var ett bra övningsobjekt även om det var jag själv som placerades framför kameran. Här är videon:Om inte helgen gått åt till släktumgänge hade jag säkerligen tagit fasta på att det var rallytävlingar i omgivningarna i två dagar. Förvisso grisigt varmt och dammigt men det brukar det vara under denna traditionella rallytävling anordnad av SMK Nyköping. Istället fick jag ta min Canon 7D Mark II och mitt 300 mm/2.8-objektiv och jaga lite motiv på tomten. Långt från sportigt, dock.

Trollslända
Spindel
Nyponros
Traditionell ros (min årliga s.k. crowd pleaser-bild)
Plötsligt har de stora blåklockorna slagit ut

Efter en sväng upp till en totalt överbelamrad badplats vid Kisäng, där jag för övrigt tog årets premiärdopp, så blev jag varse att lavendelns första blommor slagit ut. På med macro-objektivet på 7D-kameran och dagens sista bild blev ett faktum.

Lavendeln kommer förhoppningsvis att locka många insekter till sig den närmaste tiden

Jag gnetar på en vecka till innan det förhoppningsvis blir semester. Jag skriver förhoppningsvis för är jag inte klar senast på fredag med en specifik arbetsuppgift får jag jobba ett tag till. Folk vill tydligen ha sin lön varje månad... även under semestertider. ;-)

2 kommentarer:

 1. Jag tycker att trollsländorna borde lugna ner sig lite, varje gång jag närmar mig med kamera i hand så börjar dom hetsa upp sig och fara omkring. Hoppas det var varmt i vattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett särskilt motiv med trollsländor inblandade som jag gärna skulle vilja få till perfekt; flygande och helst i jakt på en annan insekt eller liknande. Kommer nog inte att få till denna bild men drömmen kan få leva.

   Det var ytterst behagligt i vattnet. För ett premiärdopp så var det ovanligt varmt men å andra sidan ett bevis på hur feg jag är som väntat ända till en värmebölja i juli innan årets första bad genomfördes.

   Radera