torsdag 16 juli 2015

Speedway

Att vara nyfiken är en egenskap som inte måste vara negativ. Snarare tvärtom, tycker jag. Är man inte nyfiken lär man sig inget och får inte se eller uppleva saker utanför komfortzonen. Sålunda begav sig delar av familjen till Svanstabanan, eller Nyköpings Motorstadion som den egentligen heter, under onsdagskvällen för att ta del av sporten speedway.

Baksidan av depån och vägen upp mot ena långsidan av banan

Jag har då aldrig skådat speedway live tidigare. Det hade ingen annan i sällskapet heller. En blind leder en blind, typ. Jag förstod av övriga åskådares järnkoll i matchprogrammet och antecknande av poäng m.m. att vi var vilse i pannkakan. Det tog en stund innan jag förstod vilket lag som var vilket och hur färgerna på förarnas huvor spelade in.

Foto taget över huvudet in i depån. Chansfoto eller "tjuvfotograferat" skulle man kunna säga

Det var för övrigt en publikvänlig sport eftersom man hade bra överblick över banan och allt som hände. En del longörer i form av skadeavbrott samt banunderhåll. Det var lite segt förstås.

Banpreparering på Svanstaovalen

Och som vanligt vid motorsport är det funktionärsintensivt. Många personer går åt för att genomföra en tävling. Och det tycks som om motorfolket trots allt får ihop alla frivilliga på ett lättare sätt än vad t.ex. fotbollen lyckas med.

Tid för eftertanke i kvällssolen

Jag gick minst ett par varv rund tävlingsbanan för att hitta foto-vänliga vinklar och någorlunda bra ljus. Solen gömde sig tyvärr under en timme bakom moln och då är inte kvällsljuset särskilt roligt. Men när solen väl kom fram igen blev det mer lyster i bilderna.

Märklig sport. Drivning åt ett håll, styret åt ett annat, blicken åt ett tredje och färdriktning i en fjärde

Jag kämpade på med enbensstativ, 7D Mark II, 1D Mark III samt fyra olika objektiv. Allt för att få både översiktsbilder och detaljbilder. Jag har knåpat ihop ett bildgalleri med 123 bilder som jag ska länka till i en bloggtext hos Lokalsporten senare idag. Du hittar galleriet här.

Försök med lite längre slutartid och panorering

Inte helt lätt med nya sporter som man ska försöka göra rättvisa i text och bild. Detta var mitt försök denna gång och kanske återser vi varandra, spiddvajjen och jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar