onsdag 19 augusti 2015

Snabbvisit i väst

Tidigt i fredags morse, vid 5-snåret faktiskt, ringde den förbaskade väckarklockan. Extra tidig start på dagen eftersom siktet var inställt på Göteborg och en kickoff som mina arbetskamrater och våra koncernsystrar skulle genomföra under eftermiddagen och kvällen. Bor man i Nyköpingstrakten och ska åka tåg västerut finns bara en smidig lösning, ta bilen till Katrineholm och hoppa på X2000-tåget där. Det gjorde vi.

När vi nådde fram till Göteborgs Centralstation var klockan inte mer än att vi hann ta en liten repa inne i centrala Göteborg. Jag tog med mig min 5D Mark II och två små objektiv, 50 mm och 28 mm. Mer tålde inte den snåla packning jag valt att ha med för övernattningen på västfronten. Tanken var att ta några bilder under sammankomsten eftersom det aldrig tas några bilder vid liknande tillfällen annat än med deltagarnas mobilkameror. Jag kanske är ensam om att tycka det är kul med bilder på sånt, allrahelst när det gått några år?

Kort rundvandring i Göteborg

Jag kommer inte att visa några bilder på deltagarna i denna blogg. Det är fotomaterial vi behåller internt inom koncernen. Ett undantag finns men det kommer du att se längre ner. Jag har gjort i ordning ett privat digitalt fotoalbum på Flickr dit kollegorna fått en länk. Google+ var bara att glömma eftersom den som närmar sig ett sådant privat album ändå avkrävs ett Google-konto. Tydligen. Att lägga ett 100-tal jpeg-bilder i en mapp i vårt nätverk är inte heller helt optimalt eftersom bildvisningsfunktioner då saknas.

Utsikt från konferensanläggningen Arken Hotel & Art Garden Spa ute på Hisingen

Vi inledde alltså med samling ute på Hisingen, vid Arendal. När den delen av programmet var avklarad förflyttade vi oss till andra sidan älven och hamnade på Malins Skafferi som ligger bredvid ett gammalt regemente. Tipspromenaden vi gick gav mig och alla andra chansen att se oss om i det fina området.

Tipspromenad
Kvällssol över småbåtshamnen och de gamla kranarna i bakgrunden
En gammal mina som påminner om svunna tider
Småbåtshamn och en av broarna över älven i bakgrunden

Efterhand som kvällen gick klarade vi av de sedvanliga procedurerna. Middag, sång, lekar m.m. Avslutningen bestod i dans till ett liveband där två av mina koncernkollegor spelar och det får bli min avslutande bild i detta inlägg. Jag passade på att fota dem direkt när de började spela eftersom den trånga lokalen då var tom på folk som ännu inte börjat dansa (och ljuset inte tonats ner så mycket). Att bandet efteråt bett om alla bilder de kan komma över för sin Facebook-sida gör inte mig något. Tvärtom. Det är ju bara jättekul om de vill använda dem. De heter för övrigt Funky Franky and his Fan Club Band.

Funky Franky and his Fan Club Band på Malins Skafferi


Tack för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar