måndag 3 augusti 2015

Solnedgång över Skillra

Vardagslunken börjar smyga sig på. Förvisso återstår en veckas semester. Knappt. Fotbollsträningarna har nu återupptagits med flicklaget, jag har varit tvungen att åka skytteltrafik mellan hem och jobb ikväll och det börjar kännas som det återstår timmar, inte dagar, innan det är dags att knega på allvar igen. Nåja, allt har sin tid och av allt jag hoppats hinna, eller känt mig tvungen att göra, under semestern är nästan avklarat.

Skillra gård

På sista återresan från jobbet var det läge att stanna till för att fånga en eller annan solnedgångsbild. Jag förutsåg detta när jag åkte till jobbet vilket innebar att kameran låg redo i bilen. Nu hann jag stanna till på två ställen i ogjort ärende eftersom det visade sig att solen hunnit gå ned för långt och endast gav skugga där jag stannat. Sista stoppet, och hoppet, blev på vägen in mot Stigtomta-skroten.

Vägrensgräs i solnedgång

Häromkvällen konstaterade jag att solen går ned allt tidigare. Det är inte största problemet utan värre är att när solen väl gått ner under horisonten så blir det fortare mörkt. Skymningen är mer abrupt än vid midsommar. Dock vill jag betona att jag gillar augustikvällarna. Hela månaden är fantastisk, faktiskt.

Tistlar i solnedgång

Fotbollsträningarna i augusti är roliga med härlig kvällsluft. Förvisso flyktar ljuset i allt snabbare takt men det är okej. För mig smäller augusti högre än juli, alla dagar i veckan. Växtglädjen och energin i juni är ett strå vassare men sensommaren är mysig.

Sädesfälten mognar med Skillra i bakgrunden

Tja, fyra bilder med exakt samma färgton. Tagna med macro-objektivet på min 7D Mark II. För många s.k. flares i ett par av bilderna har gjort att jag beskurit dem hårt för att kringgå dessa färgfläckar. Jag klandrar inte utrustningen, riktar man objektivet rakt mot solen blir det lätt så.

Ha en fortsatt förträfflig vecka!

2 kommentarer:

 1. Jag får alltid lite ångest i början av Augusti, snart är sommaren slut-tankar virvlar runt i skallen! Men det är en fin månad det håller jag med om. Kan inte påminna mig när jag fotade en solnedgång senast så det var nog ett tag sedan. Bild nummer två här är min favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig signalerar augusti början på en mindre hektisk tid. Juni är tvärtom. Högsommarmånaden juli har aldrig riktigt fastnat hos mig av någon anledning. Jag får fundera vidare på varför det är så...

   Jag håller med dig om bild två. Den första jag tog när jag hoppade ur bilen. Borde ha nöjt mig redan efter den. :-)

   Radera