måndag 21 december 2015

En timme innan soluppgången

Nu när solen står som lägst på himlen kan man i det närmaste få sovmorgon och ändå vara uppe långt innan solen tittar fram över horisontlinjen. Jag har min vana trogen ledigt några dagar innan jul och fick känna på vintermörkret när jag imorse gjorde döttrarna sällskap till skolan.

Promenad till skolan
Fler och fler anslöt till vårt skolpromenadfölje

När vi gick iväg var klockan ungefär 07.45 vilket innebär att det exakt är en timme kvar innan solen går upp. Det märktes minsann när jag försökte fota. Uppskruvat ISO och 50 mm-objektivet fick bekänna vad det klarar på bländare f/1.4 eller 1.6. Nja, bättre fotoförutsättningar bör man nog leta efter om man ska klara det utan stativ.

Dalbyvägens pärla

Jag fortsatte i min ensamhet när flickorna svängt av vid skolan. Mina steg tog mig förbi Kavlinge, Friluftsgården, trädgårdstippen, Parken, Tängsta fotbollsplan och sedan hem. En härlig timme ute i friska luften. Det är tyvärr onaturligt varmt ute men givetvis är det smidigt att kunna vara ute utan mössa och vantar, trots att det är vinter.

Gärdsgård längst Skolvägen
De gamla uthusen vid Kavlinge
Den nya skateparken vid Tängsta fotbollsplan

Julförberedelserna är i full gång. Mycket återstår att göra. En hektisk tid och inte förrän storhelgerna är över kan man pusta ut och varva ner. Synd att det ska behöva vara så men å andra sidan kan man vila när man blir äldre. :-)

Jag avslutar med en favorit i repris.

Skönt att det inte är på mig den sitter, norra Europas mossigaste häck.

Ha det bäst!

2 kommentarer:

 1. Som cyklist så är det både mössa och hanskar som gäller för här går det undan. Jag har aldrig något stativ med mig på mina turer vilket är lite dumt men det är redan fullt i kameraväskan så ett rycksäck står på inköpslistan. Tjusig bokeh på gärdesgårdbilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får börja gå kvickare, då är fartvinden tillräcklig för att behöva handskar och mössa. :-)

   Jag har varit inne på att skaffa ett litet och lätt stativ som skulle göra sig bra tillsammans med andra grejor även på min minsta kameraryggsäck. Har blivit tipsad om några olika modeller som visserligen är dyra men inte avskräckande dyra. Mitt "studiostativ" är på tok för tungt och otympligt för att kunna följa med på några längre fotvandringar.

   Radera