söndag 20 december 2015

Nordic Fight Night - The World Awaits

Lördagskvällen innebar 6 timmars hård koncentration och fotografering av boxningsgalan som Sauerland Promotion anordnade på Rosvalla i den nya A-hallen. Jag ska inte gnälla, det blev den mest inspirerande sportfotosession jag hittills upplevt. Anledningen till det var att jag fick plats vid ringside, i "diket" precis bredvid boxningsringen. Bredvid sportfotolegendarer som t.ex. K-G Z Fougstedt och Bildbyråns prisbelönte Joel Marklund. Bara en sån sak...

Ringside
Tillfällig arbetsplats

Bara för att man står bredvid någon som kan fota innebär det tyvärr inte per automatik att det egna fotomaterialet blir bra. Hårt jobb, ordning på tekniken och försök till bra timing kan i alla fall belöna en amatör som jag är med en eller annan godkänd bild.

Tungviktaren Otto Wallin tog en promenadseger mot Samir Kurtagic

Jag köpte det begagnade zoomobjektivet 24-70 mm/2.8 på chans. Det visade sig vara tur. Eftersom jag hamnade så nära boxningsringen fanns inget bättre eller lämpligare objektiv att fota med. Perfekt, mer eller mindre.

Anthony Yigit vann över amerikanen DeMarcus Corley

Utan denna glugg hade jag fått använda 17-40 mm samt 50 mm-objektivet och det hade inte varit lika optimalt. Vissa bilder tog jag under lördagskvällen med mitt 70-200 mm-objektiv men 90% togs med normalzoomen.

Erik Skoglunds fighting face är bara bäst. Han vann på poäng mot Derek Edwards

Jag har denna gång gjort ett bildgalleri per match samt ett litet galleri med extra-bilderna som bäst kan kallas "runt-omkring-bilder". Du hittar länkar till dessa bilder här nedan:

Match nr 1
Match nr 2
Match nr 3
Match nr 4
Match nr 5
Match nr 6
Match nr 7
Match nr 8
Match nr 9
Bonusbilder

2 kommentarer:

  1. Nu skall jag kolla igenom dina boxningsbilder. De två sista här funkar fint, bra actionbilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är välkommen in i bildgallerierna! Jag har fått beröm från oväntat håll och kan inte annat än vara nöjd med min insats. Givetvis hoppas jag att alla de inblandade nordiska boxarna hittar till bilderna också.

      Radera