fredag 4 december 2015

På dagen för 5 år sedan

Att jag nu plockar fram några bilder som är 5 år gamla kan tolkas på olika sätt. Jag vet att det åtminstone bevisar att jag inte varit ute med kameran de senaste dagarna. Tyvärr har inte heller vädret varit helt bekymmersfritt och värre ska det bli under dagen. Stormen Helga kommer att rusa in över oss och den kommande veckan blir fortsatt blåsig. Usch. Annat var det för 5 år sedan. Den första snön kom i skiftet november/december och dagarna före jul hade vi en halvmeters snötäcke.

Nysnön låg orubbad på kvistar och grenar

Min promenad för några år sedan skedde i grannskapet och jag blev förmodligen inspirerad av hur vackert det var utomhus. Solsken och nysnö är en svårslagen kombination. Jag hade någon månad dessförinnan köpt en begagnad Canon 5D mark II. Den har jag fortfarande kvar och har inga planer på att byta ut den riktigt ännu. (Först behöver jag en nyare "sportkamera" men visst suktar jag efter en 5D Mark III som rimligtvis borde bli billigare på begagnatmarknaden om bara Canon kunde besvära sig med att släppa en efterföljare.)

Klassiskt nyponmotiv

Jag använde även mitt 100-400 mm-objektiv som då endast var några månader gammalt. Detta objektiv köpte jag dock nytt. Idag, 5 år senare, ligger det allt oftare orört i kameraväskan. Ett kanonobjektiv som fått en mycket bättre uppföljare. Teknisk utveckling är bra men det allra viktigaste är den egna utvecklingen man gör som hobbyfotograf. Ingen teknik i världen kan kompensera för skit bakom spakarna...

En kompis hund fick "spel" i nysnön

Jag blev påmind om att dessa gamla bilder fanns av Facebook. Jo, i flödet har senaste tiden dykt upp bilder från förr som Facebook föreslår ska lyftas fram igen. Ett tecken på att jag inte publicerar inlägg på Facebook lika ofta som förr?

Blåmes på vackert röda äpplen

Jag bäddar ner mig igen. Hemma med förkylning och lätt feber. Det är inte synd om mig men det är inte heller superkul att tvingas hålla sig borta från jobbet.

Ha det bäst!

2 kommentarer:

  1. Undrar om det hinner landa någon snö att tala om innan nyår?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns verkligen inte aktuellt. Nederbörden tycks just nu komma i samband med lågtryck som också för med sig åtskilliga plusgrader. När vi får minusgrader är det också hög himmel och alltså ingen risk för nederbörd. Jag hoppas trots allt att åtminstone slippa regn och blåst på julafton men det är enbart en fjuttig och ödmjuk önskan.

      Radera