söndag 6 december 2015

Helga - efterarbetet

Röjningsarbetet efter stormen Helga genomfördes under lördagskvällen. Jag åsyftar den gran som drog omkull och landade på grannarnas tomt. En vän var behjälplig med ett handtag. Jag var nöjd med att låna ut min motorsåg och sedan släpade jag på grenar samt staplade de kaminanpassade vedbitarna.

Det blev en hel del ved att elda med (när det torkat och kluvits)
Rotvältan gick tillbaka men inte hela vägen
Jag tvingades bygga en ny rishög som är högre än jag själv är

När vintern passerat ska jag försöka laga stängslet. Med en tång, en borrmaskin och lite pillande borde det gå att återställa i ursprungligt skick, värre blev inte skadorna. Om nu inte den fortsatta blåsten fäller fler träd...

Någon gång kan jag sätta mig ner och räkna årsringarna

För dig som tycker det är roligt att plocka svamp kan jag tipsa om att det inte är försent! På den övre delen av vår tomt har vi på somrarna haft en hel del kantareller. Nu när jag byggde min rishög konstaterade jag att det växer några gula svampar och temperaturen i skrivande stund är ca 11 plusgrader. Ut i skogen ni som tycker om att käka svamp!

Ännu är inte svampsäsongen över

Morgonens röjningsarbete frestade på ryggen. Nu får jag göra något mindre fysiskt ansträngande resten av dagen.

Ha en najs andra advent!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack för omtanken. För sent... Jag fick en låsning i ryggen som gör att jag går som en ihopsjunken 90-åring. Det skär som av knivar i ryggen när jag sitter, ligger och står. Skönt? NOT. Jag blir nog bättre så småningom, annars funderar jag på om de andra i familjen ska börja tänka på att det är bättre att "ta bort mig". En slaktmask och gubben är historia. ;-)

      Radera