lördag 19 december 2015

Mitt Stigtomta levererar inte just nu

Nu borde det gnistra och glimma. Med endast dagar kvar till jul är det istället grått, mörkt och varmt. Kanske har det med min stigande ålder att göra men jag tycker mig numera lida mer av uteblivet dagsljus än förr.Duggregnet slog mot mig när jag klev över TGOJ-banans spår och gick i riktning västerut mot Hallbosjöns utlöpare. Över det öppna landskapet låg ett dimmliknande dis som malde ner alla sprudlande vinterkänslor till melankolisk dysterhet.Min korta promenad gav i alla fall energi då frisk luft och naturens stillhet är stärkande. Vinterfåglarna kvittrade emellanåt men i övrigt är naturen nu väldigt återhållsam. Leran under skosulorna avslöjade att det varit nederbördsrikt den senaste tiden.Jag täcktes ganska snart av små regndroppar som också lade sig över kameran och objektivet. Inget som oroar mig då de grejor jag hade med mig idag är rejäla och klarar en hel del av det naturen kastar emot dem. Stridsvagnsliknande Canon 1D Mark III och EF 24-70 mm behövde aldrig fullt ut bekänna färg.
För mig och min fotoutrustning var det uppvärmning inför kvällens stora prövning. Jag behövde testa den nyinköpta objektivet lite mer inför boxningsgalan där Erik Skoglund är det stora huvudnumret. The World Awaits kallas galan och är en del i Sauerland Promotions Nordic Figt Night-koncept. Flera av Sveriges mest lovande proffsboxare luftar handskarna på Rosvalla i Nyköping denna afton.Jag vet i skrivande stund inte annat än att jag har ackreditering till arrangemanget. Om jag får en ackreditering som ger mig möjlighet att fota vid ringside kommer att visa sig vid 17-tiden då jag får hämta ut mitt mediepass.Det är lite spänt och nervöst inför kvällens boxningsgala. Inte så mycket för min egen foto-insats utan för hur det ska gå för Nyköpings-boxaren Erik Skoglund. En tuff amerikansk motståndare som blir den tuffaste motståndaren hittills i Eriks karriär. Usch om han torskar inför den stora hemmapubliken...

Pegevägens nedre halva
Det hus där vi bodde mellan 1993 och 1999

Jag har laddat alla batterier och fyllt den stora ryggsäcken med allt för mycket utrustning. Nu ska jag ladda de egna batterierna, dags för matlagning!

Ha det oförskämt bra!

4 kommentarer:

 1. Ha så skoj på boxningsgalan, fyll korten och kör slut på batterierna. Jag lider också av mörkret. Värre för varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, 2300 bilder tagna. "Tyvärr" rensade jag bara bort 1000 stycken när jag kom hem vilket innebär sjuka 1300 bilder som sparas på hårddisken... Och inför den 9:e och sista matchen var jag tvungen att byta batterier i huvudkameran jag använde.

   Skönt att höra att fler än jag reagerar allt starkare på det uteblivna ljuset när åren läggs på hög. :-)

   Radera
 2. Bilderna du lagt ut på Instagram är det bara att applådera. Du är värd platsen vid ringside.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack. Efter många, många timmar har jag valt ut och redigerat drygt 400 bilder från boxningsgalan. Nu ska det bara skrivas ett blogginlägg på Lokalsporten också innan allt material blivit offentligt. Det tar tid men i det här fallet har det varit extra kul med tanke på min möjlighet att få fota ett stort idrottsevenemang från absolut bästa tänkbara plats!

   Radera