fredag 25 mars 2016

Äggjakt med traditionellt stuk

Precis och exakt som det ska vara. Långfredagen för oss Stigtomtabor innebär äggjakt i idrottsföreningens regi. För varje år som går tycks fler och fler lockas att ta sig en promenad för att leta påskägg (barn) eller bokstäver (vuxna).

Ringlande kö för att köpa deltagande i Stigtomta IF:s äggjakt
För ett par tior får man vara med

Helt enligt traditionen var vädret uselt. Duggregnet och fallande temperatur lät inte vänta på sig utan inträffade straxt efter klockan 10. På delvis leriga stigar och grusvägar tog vi oss runt tillsammans med mängder av andra påsklediga deltagare.

Ett exempel på vad barnen skulle leta efter och räkna ihop under äggjakten

De med tur eller vassa armbågar kunde köpa fika i den överfulla samlingslokalen på Loftet (klubblokalen). Jag kikade in där innan vår promenad och då var det ännu inga köande fika- och lottspekulanter som hunnit runt hela promenaden.

Muffins och cocostoppar
Lottvinster på Loftet

Jag hann även ta en sväng ner till vår stora fotbollsplan. Med "stor" menar jag 11-mannaplanen eftersom föreningen även har 7- och 5-mannaplaner men på andra platser i byn. Gräsytan var precis så livlös och genomsur som jag hade förväntat mig. Ännu är det långt kvar innan det torkat upp och börjat växa fram nytt och frodigt gräs.

Stigtomta IP är ännu inte riktigt redo

Våren smyger fram väldigt försiktigt just nu. Jag konstaterade det redan i gårdagens blogginlägg och den slutsatsen har jag inte ändrat på under de senaste timmarna.

Hemma i rabatten växer några luggslitna snödroppar
Hasseln har i alla fall kommit en god bit på vägen

Nu ska jag ner och frysa en stund i Oxelösund. Testa lite ny fototeknik bredvid fotbollsplanen när ännu en påsktradition ska uppfyllas. Fotbollsträningsmatcher brukar ofta fylla någon av mina lediga påskdagar, så även i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar