lördag 12 mars 2016

Säfsen, liverapport dag 3

Fredagens finväder var som bortblåst när lördagens utförsåkning i Säfsen skulle inledas. Tyvärr skingrades aldrig dimmolnen som utlovats och vi hade mulet väder hela dagen. Inledande minusgrader övergick så småningom i ett par plusgrader innan det vände nedåt igen strax innan liftarna stängde klockan 16.00.

Mulet i Säfsen under lördagen

Till min glädje stämde åkningen mycket bättre än under gårdagen. Jag fick ordning på grejorna och de 30 år gamla kunskaperna hittade fram ur de mörkaste muskelminnevrårna. Det ledde till att jag tordes ta med mig kameraryggsäcken i liften till toppen av kullen. (Jag litade alltså tillräckligt på min förmåga att komma ner igen utan några kullerbyttor eller störtdykningar som garanterat lett till ryggbrott om jag trillat på en systemkamera centrerad över ryggraden.)

Nedfartskarta på toppen av Säfsen
En vy från toppen av Säfsen
På toppen av Säfsen finns bl.a. denna lilla stuga intill en av de röda nedfarterna

Tyvärr hade det mesta av snön från träden vid toppen lossnat sedan fredagen. Då hade jag inte systemkameran med mig upp utan tog "endast" några mobiltelefonbilder. Jag återkommer med några av dessa bilder i ett framtida blogginlägg.

Grill- och rastplats uppe på Säfsens topp
En av de blå nedfarterna
En grön nedfart i bakgrunden

Familjens medlemmar spred sig i de backar individen behärskade. Jag åkte gröna och blåa nedfarter och trivdes med det men gjorde även de två yngsta döttrarna sällskap då och då i den gröna familjebacken. De har efter en dryg dags åkning lärt sig tillräckligt för att riktig skina av glädje när de tar sig ner gång efter gång i backen. Kul!


Mina skidhandskar luftades på stavarna som stuckits ner i snön

Även om vädret var bättre under fredagen hade vi en kalasbra andradag i Säfsens backar. Alla nöjda och hustru Anita (som inte åkte skidor) fick slita en del då korvgrillningen stod på schemat. Vi trängdes med massor av andra barnfamiljer men det hela fungerade bra vid de två eldstäderna i kanten av barnbackarna.

Anita relaxade efter korvgrillningsbetinget

Med träningsverk (från helvetet) i lårmusklerna sitter jag nu med trött blick i stugan och laddar för en sittning i bastun. Brasan i kaminen gör visserligen att det är nästan bastuvarmt i allrummet...

Ännu en dag tillända och vi är lika glada och trötta som igår. På återhörande!

2 kommentarer:

  1. Kanske blir en återkommande grej...☺

    SvaraRadera
    Svar
    1. De yngsta barnen har redan räknat in det för framtiden. Jag återkommer i ett inlägg om den ekonomiska aspekten, den är inte att leka med... :-o

      Radera