söndag 27 mars 2016

Påskfirandet on hold

Årets påskfirande kom av sig redan innan det började. Vilken tur att denna storhelg väger fjäderlätt, i mer än en bemärkelse, hos oss i familjen Jansson. Näst yngsta sjuk sedan i mitten av veckan och under påskaftonen kroknade minstingen. Huset i karantän och de tänkta besöken inställda.

Jag roade mig under långfredagen med att åka ner till grannorten Oxelösund där jag äntligen fick damma av sportfotogrejorna som lämpar sig bäst för utomhusbruk. Min Canon 1D Mark III och mitt 300 mm-tele är så skoj att använda och bilderna får en speciell karaktär.

Träningsmatch på Ramdalens IP under långfredagen
Adde Pettersson i Oxelösunds IK "ansiktar" bollen

Ett fast 300 mm-objektiv vid fotbollsplanen är både bra och dåligt. Väldigt tajt när spelet kommer närmare och då bör man fiska upp en annan kamera med ett 70-200 mm-objektiv. Något jag inte riktigt gillar eftersom jag då får bilder från två olika kameror med olika numrering och det blir ett elände att presentera bilderna i kronologisk ordning i det efterföljande bildgalleriet.

Under påskafton tillbringade jag många timmar inomhus i Nyköpings gamla anrika Sporthall. En inomhuscup i fotboll spelades och den var en blandning mellan kompisträff och idrottstävling. Typ. Jag hade kollat i förväg att arrangörerna skulle tycka det var OK med min närvaro. Eftersom delar av familjen var sjuka och andra aktiviteter frusit inne tillbringade jag huvuddelen av dagen bland de bollsparkande Nyköpingsborna.

Amanda Johansson i Wolfpack drar på ett skott mot SOKA BOYZ mål
Nätkänning för City Boys
Frida Ahlerup i Wolfpack vann denna luftduell
Stor glädje i enda tjejlaget under Påskcupen

Finalen spelades mellan Team Magma och SOKA BOYZ och de förstnämnda vann med 3-0. Jag hade under dagen fått uppgiften av arrangörerna att ta lagbilder och det kommer till pass nu när jag presenterar vinnarlaget.

Svartklädda Team Magma i avslutssituation mot SOKA BOYZ
Segrande Team Magma i Påskcupen 2016

Sporthallen är erkänt svårfotad. Armaturen i taket innehåller två lampor vardera och en av lamporna är gul och den andra är blå. Alla försök att vitbalansera kamerorna faller platt. Dessutom är belysningen fläckvis extremt dålig vilket gör att vissa bilder blir väldigt mörka. Jag har svurit över detta många gånger och det hjälper givetvis inte...

Ett bildgalleri med 240 bilder från cupen hittar du här.

Jag tillönskar dig en fortsatt trivsam påskhelg!

2 kommentarer:

 1. Kul ansiktsbild, den får du skicka till Adde. Tråkigt för de sjuka döttrarna, det blir väl till att spara allt påskgodis...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Unge herr Pettersson har nog sett bilden på Instagram där jag ursprungligen lade ut den. I regel tar det inte lång tid innan någon av mina följare taggat den stackare som är med på någon av mina bilder.

   Jag hoppas det stannar vid barnen, är dock inte helt säker på det. Verkar vara en smittsam variant. :-(

   Radera