måndag 16 maj 2016

Hur man får en helg att försvinna

Fredag till väldigt sent och därefter lördagen som innebar 15 timmars arbete. Det var vad helgens nöje gav. Ett domänbyte i arbetsplatsens server- och datormiljön är något jag tillsammans med inhyrd IT-kompetens gjort ett antal gånger vid det här laget. Med något års mellanrum de senaste 10 åren har vi vänt upp och ner på varenda sten i nätverket, ett riktigt hästjobb. Eftersläckningen är nästan ännu intensivare och mer krävande eftersom den inbegriper alla användare.

Jag är trött och sliten efter detta och sitter nu på måndagkvällen och vet att vi inte är i mål riktigt ännu.

Allt arbete fick ett break under söndagen och för att riktigt koppla av (?) följde jag med fotbollstjejerna till Östertälje IP där det var 9-mannamatch mot Södertälje FK:s 03:or. Regnvarning, kalla och nordliga vindar. Huvudsaken var att få vara utomhus och slippa titta på en massa datorskärmar. Jag tog efter mycket tvekan med mig min nyinköpta Canon 1D Mark II, telekonvertern och mitt 70-200 mm telezoom. Inte för att fota en hel match utan mest för att i liten skala testa hur fokusen på kameran var.

Stigtomta IF i gulsvart matchställ mot Södertälje FK på Östertälje IP
Tjejerna spelade 9-mannamatch i Flickor div 4

Den gråmulna himlen innebar att jag satte ISO på 800, bländaren var f/4.0 (objektivets f/2.8 plus telekonvertern som ytterligare stjäl ljusinsläpp). Sammanlagt fick jag då slutartider på cirka 1/1000 sekund. Kameran satte skärpan bra och jag har inget att klaga på i samband med mitt första lilla test av min nya sportkamera.

För att illustrera tiden mellan hägg och syrén, erkänt vacker årstid från mitten av maj, så var jag bara "tvungen" att ta några bilder på de blommande häggarna runt Östertälje IP. Även om vädret må vara uselt just nu är det betagande vackert ute i naturen!

Hägg
Blommande hägg

Mycket snurrar just nu och jag försöker hitta tid för foto trots att jag egentligen inte har den tiden. Någon bild kanske det kan bli då och då och det får jag nöja mig med för stunden.

2 kommentarer:

 1. Hästjobbet låter tungt. Bra att du fick ut och röra på dig lite. Jag vägrade utomhus igår. Det blev några TV-serier och en film istället för cykeltur med kameran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man med "hästjobb" avser hårt fysiskt arbete så kan jag meddela att IT-jobbet var plättlätt. På det mentala planet var det desto tyngre. Nu vet jag i ärlighetens namn inte huruvida hästar är bättre på att hantera psykisk anspänning, stress och många-bollar-i-luften.

   Nederbörd och kyla, det är inte särskilt kul utomhus just nu. Det kommer bättre väder, hoppas jag.

   Radera