söndag 29 maj 2016

Trädgårdsstatusen är... prunkande

Mellan helgens fotbollsmatcher (som ledare) och regnskurar hann jag plantera allehanda småblommor som inhandlats eller tagits emot som present den senaste veckan. Blomkrukor, urnor och lådor fick en uppfräschning på framförallt ingångssidan av huset. Gott så. Jag kände ett påträngande behov av att ta några bilder vilket löstes genom ett varv i den egna trädgården. Det är en livfull tid just nu, vill jag lova.

Paradisbusken är i standby-läge och kommer snart att skina och skimra
Bondsyrénerna blommar för fulla muggar
En bärfis smög sig på mig under syénfotograferingen

Syftet med dagens minimala fotogaferingssession var inte bara att dokumentera försommarens intåg i trädgården. Nej, det jag ville ha var ett kvitto på att min nyinköpta Canon 1D Mark IV skulle funka tillsammans med 100-400 mm-objektivet och 1,4-telekonvertern. Tanken är att den utrustningen är en del av det jag ska släpa med mig på det nära förestående Stora Karlsö-besöket. Gotland under några dagar som toppas med en dagsutflykt till den spännande ön utanför Klintehamn.

Rönnens blommor med sina prickar är på toppen av sin blomning
Aklejorna har fullständigt tagit över en av husets rabatter
Hagtornsträdet vid vedboden blommar också som finast just nu

Nu vet jag att skärpan sitter med den nytestade utrustningskombinationen och det enda jag inte med säkerhet vet är hur snabbfokuserad denna mix av grejor är. Dagens test blev mer "macro-fotografering" och inte så mycket mer.

Årets test av hur mycket humlen ska gömma utemöblerna fortskrider

Nu mot nya äventyr i Vagnhärad där det är flicklagsmatch på Häradsvallen klockan 17.00. Blir bra.

6 kommentarer:

 1. De vita möblerna ser ut att hålla för lite öldrickning. Bra när man kan alla bilderna utan att lämna hemmet. Jag tog ett gäng macrobilder på gräsmattan hemma häromdagen. Det lutar lite mot att jag snart äger 100 till 400-objektivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Praktiskt att fota runt huset men risken för fantasilösa bilder är överhängande...
   Är det den gamla versionen eller blir det version 2 av detta trevliga objektiv? Jag är nöjd med min gamla men har förstått att den nya är skarpare framförallt i 400 mm-läget.

   Radera
 2. Den äldre är väl några tusen kronor billigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde skilja en hel del i pris mellan modellerna. Den äldre modellen börjar bli överkomlig på begagnatmarknaden medan Mark II inte säljs begagnad så ofta ännu. Just nu skulle jag gärna byta upp min 70-200 mm till den nyaste med IS. Trots att den funnits länge nu är den väldigt dyr begagnad.

   Radera
  2. Beslutsångesten sätter in, och då hittar jag genast ett annat objektiv som verkar intressant och så googlar man lite på det, och så håller det på!

   Radera
  3. Klokt! Det behöver i och för sig inte bli rätt när du väl köper ett objektiv men jag tror att en ordentlig kartläggning och analys är bättre än ett spontanköp. Objektiv är förvisso tacksamma att sälja begagnade då de inte tappar så vansinnigt mycket i värde (jämfört med kamerahus).

   Radera