onsdag 11 maj 2016

På bara några dagar

Mycket har hänt i naturen sedan i söndags kväll då jag tog bilderna som kan ses i detta blogginlägg. Den plötsligt närvarande sommarvärmen har på bara några dagar fått klorofyllen att rusa genom varje stam, gren och kvist. Blommor har slagit ut, fruktträd har hunnit blomma färdigt, björkars löv har gått från musöron till kattöron (?) och häggen blommar för fullt i mina hemtrakter.

Magnolian stod i full blom i söndags och nu under onsdagen kan jag se att den blommat ut

Hysteriska mängder björkpollen stör i alla fall mig just nu


I söndags såg jag för övrigt vårens första svala över gärdena mellan Skillra och Åsby. Det tolkar jag som ett tecken på att sommaren är precis runt hörnet. Förvisso har det nu under onsdagen kommit in kallare väder och det är inget konstigt med det, vi är ju i maj och inte juli enligt kalendern.

Våra kaniner har nästan inte hunnit bli av med vinterpälsen

Jag var under söndagskvällen ivrig att fota med min Canon 1D Mark IV som jag tidigare under söndagen köpt begagnad av en säljare i Stockholm. Efter söndagskvällen har jag inte haft tid att leka vidare med mitt nya kamerahus. Därmed inte sagt att jag inte fotat. Måndagskvällen fylldes med lagfotografering och spelarporträtt för flicklaget jag själv är ledare i och tisdagskvällen innebar samma fotouppdrag men hos grannklubben IK Tun vars damlag önskade bli avbildade. Ett 30-tal människor vid varje tillfälle och massor av sprudlande glada fotbollsspelare att försöka få på bild.

Lönnskott som står i uppstartsläge inför sommaren

Jag har beställt minneskort, handlovsrem och kamerahuslock till min 1D Mark IV. Kommer nog om några dagar. Den kommande helgen innebär inomhusvistelse på jobbet eftersom vi ska genomföra ett större förändringsarbete i vår IT-miljö men därefter är jag mycket sugen att fota med den nya kameran under någon fotbollsmatch.

Ha en fortsatt förträfflig vecka!

2 kommentarer:

  1. Det gick väldigt fort när sommaren plötsligt anlände. Nästan lite för fort, man hängde inte riktigt med. Nu blir det kallt igen och regnet kommer så då gör det kanske inget att du måste sitta inne och jobba.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissa om jag sagt det till alla jobbarkompisar som försvann ut genom dörren under fredagseftermiddagen. Nåja, det är nog bra med vädervariation. Solen har ju skinit på en blå himmel många dagar i sträck vid det här laget.

      Radera