lördag 19 oktober 2013

Sommarsaknad

Jag tog med mig mitt fasta 50 mm-objektiv på en kort promenad. (Bakom objektivet satte jag en kamera, förstås...) Eftersom gammeln tagit tag i mig har jag sedan något år problem med framförallt en höft som i sin tur ger problem i vänster lårmuskulatur och det har spökat för mig mer än vanligt de senaste dagarna. Promenaden tog mig runt Åsby och Skillra och tar en knapp halvtimme. Trots den härliga höstluften kom jag under rundan fram till att jag saknar vissa saker från de varmare sommarmånaderna.

Hortensian hemma har bara givit en blomställning i år.

Jag saknar svalorna ovanför huvudet. Jag saknar de vajande och frasande sädesfälten som rör sig i de ljumma sommarvindarna. Det är bra med saknaden av dessa enkla små ting då det blir till en längtan som leder till kära återseenden när det åter är dags nästa år.

En kall natt och morgon släppte inte sitt grepp i första taget.

Denna helg har jag tänkt ta sista chansen att fota fotboll utomhus för säsongen. En kvalmatch till Elitettan och den avslutande omgången av Elitettan (nivån under Damallsvenskan) tar mig till platser en bit från Nyköpingsområdet. Det kommer att bli kallt naturligtvis och jag får klä mig därefter. Vill jag fota idrott de närmaste månaderna hänvisas jag till inomhushallar.

En liten kastanjpinne.

Jag väntar hem några småsaker jag beställt från Cyberphoto. Tillbehör för att styra blixtljus och en ringbelysning av enklare modell för framförallt macrofotografering. En lämplig tid på året att experimentera och lära sig mer om just ljussättning och konstgjort ljus. Hade jag modet så skulle jag gärna vilja köpa ett begagnat objektiv också. Jag har en önskelista och på den står ett 50 mm med största bländaröppning 1,4. På begagnatmarknaden kan dessa Canon-gluggar hittas för ca 2500 kr. Min önskelista har tyvärr en dyrare pjäs på plats nummer 2 och det är Canons 135/2.0-objektiv som skulle passa utmärkt för porträtt och inomhussport. Det är inte fel med mål!Jag avrundar med en kelig katt. En av grannarna har en liten honkatt som inte släpper en jäkel förbi sig utan att man måste klappa henne en stund. En rolig och social katt till skillnad från alla andra i närområdet som lägger benen på ryggen så fort man visar sig...

Barnen har döpt katten till Molly men hon heter säkert något annat.

2 kommentarer:

 1. Köp du ett begagnat objektiv, på Scandinavian Photo får du sex månaders garanti, privat är det ju lite mera osäkert. Skall bli kul att se vad du gör med blixtljus och ringbelysning. Det jag saknar mest från sommaren är möjligheten att bara slänga på mid ett par shorts och en t-shirt och dra iväg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt ett par kamerahus och åtminstone tre objektiv begagnat. Privat via annonser på Fotosidan.se. Det har alltid funkat förträffligt men visst är jag medveten om riskerna.

   Kortbyxor och t-shirt och sedan ut i det fria har varit min melodi i somras också. Nu när hösten kommit är det omöjligt att klä sig rätt. Det har en tendens att bli för mycket så att jag är genomsvettig när jag gått en bit...

   Radera