söndag 27 oktober 2013

Taskig timing

Under vissa vedermödor tog jag mig upp i morse. Jo då, det var en trevlig kväll igår i goda vänners lag. Efter några muggar kaffe var jag dock på tå igen och drog en repa med räfsan i trädgården. Varmt. Fick slita av mig tröjan och fortsätta lövräfsandet i t-shirt i solskenet. När det sedan var dags för promenad så var naturligtvis solskenet borta och nu när jag sitter här och skriver är lika självklart solen synlig igen...

En kort promenad fick det bli och jag kämpar vidare med min 50D. Idag fick telezoomet sitta på kameran. Jag fick ihop en något spretig kollektion som du hittar här nedan.

Grannens trädgård fick släppa ifrån sig denna färgprakt.

Inne i skogen skuttade en ekorre fram på marken. När jag kom för nära valde den sin tillflykt i närmaste träd. Lite nyfiken men också en aning försiktig. Den kikade på mig och jag kikade tillbaka.

Jag kom ut ur skogen och gick längst TGOJ-banans spår. Där var det förvisso lite bättre fotoljus men idag fanns inte så mycket att avbilda.

En eftersläntrande lupin. Larven såg jag först när jag kom hem och tittade på bilden.
Ormvråken var nära men inte tillräckligt nära. Inte så tjusiga bilder på detta sätt...
Dina tankar är fria. Jag kan inte undvika att tänka "efter torsdagslunchen."

Ha en fortsatt fin söndag!

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder på ekorren. Bild nummer två på ekorren är riktigt gullig.
  ...och så dessa rovfåglar jag själv aldrig förevigar på bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror det var en årsunge då den var så pass nyfiken på mig så den inte kunde låta bli att kika fram och undersöka vad jag var för filur. Ormvråken svävade naturligtvis i luften och visst vore det trevligare att fota den om den satt på en stolpe eller liknande, men hur ofta kommer man nära utan att skrämma upp dem? (Jag "slumpfotar" fåglarna men kanske borde sitta och vänta ut dem någon gång?!)

   Radera
 2. Hahaha, ja den sista bilden triggar fantasin. Och kul att se att det finns färg fortfarande i vår natur, även om det minskar dag för dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Jimmy, det blir mörkare, gråare och tristare för varje dag som går. Nu är det snart bara att härda ut tills det eventuellt blir snö som kan lätta upp ljuset i bilderna. Och snö vill jag helst slippa skotta denna vinter! ;-)

   Radera