lördag 30 januari 2016

Precis totalt oinspirerad

Det var inget fel på lördagsstarten, fotbollsträning med tjejerna i flicklaget. Som vanligt under vintermånadernas helger är det Björkvikshallen som gäller och det har jag skrivit om flera gånger tidigare. Efter hemkomsten vid 13-tiden drog jag på mig promenadutstyrseln och hängde en kamera runt nacken. Där någonstans tog det stopp.



Knata runt i kanten av Stigtomta var inget problem eftersom jag onekligen har både fötter och ben i behåll. Det som blev omöjligt var att hitta ett endaste inspirerande motiv att fotografera. Jag gick runt Skillra, strutsfarmen, skroten och Mårtenstorp. Solen tittade nästan fram emellanåt och himlen var inte jämngrå. Noll idéer eller lockande motiv.



Det är bara att acceptera att det blir så här ibland. Kanske spelar det in att det nyligen var kallt och någon decimeter snö i mina trakter och allt detta har under några dagar bytts ut mot 7-8 plusgrader samt brun barmark. Inte det jag vill ha förrän i mars trots mitt allmänt kända "vinterhat".



Efter min promenad tog jag tag i avvecklingen av de sista spåren av jul på utsidan av villan. Några belysningar samt utegranen är nu förpassade till glömskans korridorer. (Förmodligen är granen lika lite användbar nästa år som utebelysningen eftersom den sistnämnda allt tydligare blivit en engångsartikel.) Utöver detta lyckades jag reparera ett par av fågelborden som blåst sönder de senaste två dygnen. Det har givetvis blåst jobbigt mycket i samband med att varmluften kommit in över landet.



Jag avstår från att lägga ut texten om min tveksamhet kring mitt eget sportbloggande. Mitt tvivel på mig själv och det jag åstadkommer samt en undran om någon överhuvudtaget bryr sig är svårt att vifta bort. Istället kan jag ge mig på Symantec med sitt antivirusprogram borde skämmas. Nu känner jag inte till några företag som säljer antivirusprogram som har någon anständighet eller kvalitetsprogramvara så jag borde inte vara förvånad... För flera månader sedan uppdaterade jag min PC till Windows 10 och idag (!!) talade Norton Antivirus-programmet om att det inte var kompatibelt med Windows 10 utan en ny version var tvungen att laddas ner och installeras. Way to go Symantec, seriöst att komma på det några månader efter att Windows 10 kommit ut på marknaden.



När jag ändå spyr galla ska jag fortsätta och rikta min stora besvikelse mot Google. Det senaste året har de gjort allt för att göra sin bildvisning totalt usel. Jag använder fortfarande en klientlösning från dem som heter Picasa för att synka lokala filer med deras webbtjänst. Problemet med deras webbtjänst är att de integrerat den med deras misslyckade sociala media Google+ och där gjort om hela fotopaketeringen till något de kallar "samlingar". Knappt möjligt att dela längre och helt omöjligt att få fram klickstatistik från. Numera helt odugligt för mig när jag vill dela sportfoto-gallerier men eftersom Flickr har för långsam bildpresentation är deras lösning inte heller något alternativ. Förslag på lämpliga alternativ när det handlar om gallerier med 50-100 bilder åt gången? Någon?



Dags att ladda inför söndagens futsal-cup i Vingåker, orten som balanserar på Södermanlands yttre gräns mot det stora okända i nordväst. Wish me luck! :-)

3 kommentarer:

  1. Jag har Windows 10 och samma Symantec-program, men som tur är har jag en dataexpert i familjen som informerar när programvara behöver uppdateras.

    Flickr borde väl funka ändå tycker jag. Så långsamt är det väl inte, det finns ju två olika möjlighetr att visa bildspel.

    Via flickr: https://www.flickr.com/photos/steffe/albums/1794272

    Eller via en blog:

    http://tungelstadailyphoto.blogspot.se/2015/09/cars-girls.html

    Jag har för övrigt samma fotoproblem, noll inspiration.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har noterat att laddtiderna emellanåt kan vara sega på Flickr. Ganska ofta faktiskt. Men jag ska inte "tjafsa" om det, jag vet att tjänsten finns om det kniper. :-)

      Radera