måndag 1 februari 2016

Månadens bild: Februari 2016

Januari passerade med ett ljudligt swoosh. Vi fick vinter med rejäl kyla och några centimeter snö men hann också se allt återgå till den jämngrå sörja som hittills dominerat denna vinter. Ganska likt fjolårets vinter. Det ska mycket till att vara vintersportfanatiker på våra breddgrader...

Denna månads bild är tagen 7:e februari 2015 utanför det egna husets knutar. I plommonträdet hänger fågelbordet med solrosfrön och framförallt under vintern 2014/15 lyckades jag lura ner många fåglar. Troligtvis belönades jag med alla dessa fågelbesökare tack vare att jag tidigt började mata dem under hösten 2014. Bilden på talgoxen är inte särskilt märkvärdig och talgoxen hör till de mer frekventa vinterfåglarna runt våra hus. Men de är fina och jag gillar dem!

Talgoxe

Bilden är tagen med min Canon 7D mark II samt med objektivet EF 100-400 mm. Jag hade ställt in kameran på ISO 400, bländare f/5.6, slutartiden 1/320 s och brännvidden var maximala 400 mm.

6 kommentarer:

 1. Jag borde kanske köpa en Canon 7D mark II?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du går i bytes-tankar kan jag inte annat än rekommendera den. Priset till trots. Å andra sidan är det en crop-kamera och det blir aldrig riktigt lika mysiga bildfiler med de mindre sensorerna än med "fullformatssensorer". En 6D vore kanske något för dig? Jag tänker på alla finfina porträtt du tar, landskapsbilderna m.m. Å andra sidan har du kanske objektiv som inte funkar med fullformatsfäste?

   Radera
 2. Har funderat på en 6D. Fullformat vore ju kul. Porträtt och landskap lär jag ju fortsätta med så den skulle nog funka bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst om den men den skulle enkelt kunna ta över det jag har min 5D Mark II till. Nyare och bättre sensor men i övrigt ganska likvärdig. Jag har dålig koll på prisbilden (nytt alternativt begagnat) men känner inget större behov att byta för egen del.

   Radera
 3. Väl fångat. Hade kanske varit ännu bättre om den röda husväggen täckt hela bakgrunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt riktigt. Tyvärr var husknuten där den var men ännu hellre hade jag haft lite solsken vilket gjort att det "poppat" lite mer om bilden.

   Radera